Premijerka Srbije testirana na korona virus

premijerka

FOTO: KURIR TV PRINTSCREEN

Zaposleni u ministarstvu zasad ne pokazuju nikakve simptome tog virusa, a četvoro koji su bili u direktnom kontaktu s njim su u kućnoj izolaciji, rekao je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je da su rađeni testovi na korona virus premijerki Ani Brnabić i njenim saradnicima.

Ona je dodala da misli da su rezultati negativni.

– Koliko ja znam, jedino je potvrđeno da je u kabinetu ministra Gorana Trivana ima zaraženih – rekla je Vasiljević.

Ona je dodala da je došlo do loše interpretacije izjave o zaraženima u Vladi Srbije.

Srbi u udarnom terminu na NEMAČKOJ TELEVIZIJI, evo i zašto (VIDEO)

Podsetimo, državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Branislav Blažić jeste prvi slučaj člana Vlade Srbije zaraženog koronavirusom, ali najverovatnije nije jedini.

Vest da je Blažić pozitivan na ovaj virus podigla je na noge sve ministre i Vladine službenike, jer se otkrilo da je on u prethodnim danima, osim na svom radnom mestu u zgradi SIV 3, dolazio na sastanke i u Nemanjinu 11, i to u salu gde se održavaju sednice Vlade!

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan rekao je da je Blažić pre osam dana bio pozitivan na testu na koronavirus.

– Zaposleni u ministarstvu zasad ne pokazuju nikakve simptome tog virusa, a četvoro koji su bili u direktnom kontaktu s njim su u kućnoj izolaciji.

PRAVILA ZA SAJAM: Evo šta ćete moći da ponesete, kuda možete da se krećete

-Zasad su svi dobro i niko nema simptome korone. Naravno, odmah po saznanju da je Bane oboleo od koronavirusa dezinfikovali smo sve prostorije u ministarstvu u kojima je boravio i preduzeli sve potrebne mere – rekao je ministar i dodao da je u stalnom kontaktu s Blažićem, koji se, kako kaže Trivan, oseća dobro.

     

(Dnevne.rs/izvor: Tanjug)