Premijerka Ana Brnabić: Spremamo još rigoroznije mere, neka se pripreme građani Srbije! (INFO)

premijerka

Foto: beta

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas u intervjuu za TV Prva da postoji još nekoliko rigoroznijih mera koje je moguće uvesti ukoliko bude bilo potrebe.

Danas smo na kriznom štabu potvrdili da će zabrana kretanja ovog vikenda biti na snazi od petka od 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru.

Odlučili smo se za ovo zato što se vikendom najmanje poštuje poziv na smanjenje društvenih kontakata – rekla je premijerka.

Predsednik Vučić: Moj sin Danilo ima korona virus! (FOTO)

Kada je reč o uvođenju policijskog časa od 24 sata, premijerka je rekla da je struka za to.

Struka je za to, ali mi se trudimo da ne pribegavamo tome – istakla je Ana Brnabić i dodala da ima još rigoroznijih mera o kojima se razgovaralo.

Svakako da je jedna od mogućih mera zatvaranje gradova koji su žarišta – Beograd, Niš, Valjevo, Ćuprija, Novi Pazar.

 Zatim, pričali smo i o tome da se velike firme zatvore na sedam ili 14 dana, ali to je baš teška odluka i zato ih ne donosimo za sada.

Zato apelujemo na građane da poštuju mere.Premijerka je zaključila da bi posle pete i šeste nedelje, možda moglo da dođe do opadanja epidemije.

Uz gvozdenu disciplinu, uz dodatne restriktivne mere moguće je da ova i sledeća nedelja budu vrhunac epidemije koja onda počinje da opada. Ako se to desi onda smo na konju.

 

(Dnevne.rs, Alo.N.A)