Premijerka Ana Brnabić najavila još restriktivnije mere

premijerka

Foto: printscreen/TV prva

Brnabić je kazala da se Srbija u borbi protiv korona virusa drži jako dobro.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da će, ukoliko bude bilo potrebno i ako bude nediscipline, država uvesti restriktivnije mere, kako bi se sačuvali životi ljudi.

Brnabić je kazala da se Srbija u borbi protiv korona virusa drži jako dobro, možda, kako kaže, u nekim trenucima i previše dobro, ukoliko se pogledaju apokaliptične scene iz Njujorka, Španije, gde preminule ubacaju u kese, jer više nema kovčega.

DOKTOR NEUROLOGIJE MILOŠ BABIĆ O NAJVEĆOJ TEORIJI ZAVERE O KORONI: Mislite da je iz laboratorije, meni je TU SVE JASNO!

– U Srbiji je život, koliko god je moguće, ostao prilično u normali. Prodavnice i apoteke su dobro snabdevene, škola se nastavila jako dobro, deca imaju kod kuće nastavu. Nema govora o otpuštanju u javnom sektoru, problema nema sa penzijama, čak će penzioneri dobiti dodatak, zaustavljen je trend otkaza, jer su privrednici videli da će država pomoći – rekla je sinoć Brnabić.

Prema njenim rečima, ima više od 30 miliona maski, mogu da se nađu u apotekama, ima više nego dovoljno respiratora.

– Predsednik je bio opsednut respiratorima, nije mogao da zamisli da dođemo u situaciju da biramo da nekog isključimo. Pripremamo sada i plazma terapiju – rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala da joj je žao što pojedini koriste situaciju za politiku, navodeći da neki “bolesni umovi” optužuju predsednika Aleksandra Vučića da uživa u restriktivnim merama.

predsednik

FOTO: PRVA PRINTSCREEN

– Koliko god nas budu krivili za to, ako bude potrebno i ako bude nediscipline, biće restrikvinije mere. Nema tu politikanstva kako ću da prođem na izborima, da li ću da ostanem predsednica vlade – rekla je Brnabić.