PREMIJER VUČIĆ ODLUČIO: Gašić posle ovoga više ne može da ostane ministar (INFO)

intervju

Foto: Ivana Mastilović Jasnić

– Za ono što je uradio ministar odbrane Bratislav Gašić ja ne mogu da nađem reči nikakvog opravdanja. Ja se u ime Vlade Srbije izvinjavam novinarki, ali to nije dovoljno. Gašić posle ovoga više ne može da ostane ministar – rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić u izjavi novinarima posle prvog radnog sastanak predsednika Vlade Srbije sa nordijskim kompanijama.

Za ono što je uradio Gašić, ja ne mogu da nađem reči nikakvog opravdanja. Ja se u ime vlade izvinjavam novinarki, ali to nije dovoljno – rekao je premijer Vučić i istakao da Gašić više neće biti ministar.

Premijer je rekao da mu je jako teško zbog ove odluke, jer mu Gašić blizak prijatelj i ministar u njegovoj vladi.

Vučić je rekao da se izvinjava svim ženama.

Na pitanje novinara da li zna ko će ga zameniti, Vučić je rekao da je veoma rano za takvu informaciju i da se još ne zna, jer je smena usledila dan posle Gašićeve izjave.

[adsenseyu1]

Ministar odbrane Bratislav Gašić je u nedelju u Trsteniku napravio nezabeležen ispad u javnosti kada je potez novinarke koja je čučnula kako ne bi bila u kadru snimateljima prokomentarisao najgrubljim seksističkim rečima: “Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu”.

Njegovu smenu zatražile su opozicione stranke i brojna novinarska udruženja, a i Gašićeva stranačka koleginica i ministarka u Vladi SrbijeZorana Mihajlović takođe je rekla da je Gašićeva izjava nedopustiva.

Zbog skandalozne Gašićeve osude su izneli i poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ipoverencia za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Današnji skup sa nordijskim kompanijama održan je u prisustvu predstavnika ambasada nordijskih zemalja – Danske, Norveške, Finske i Švedske.

[adsenseyu1]

Na skupu će, uz premijera Vučića, učestvovali ambasador Švedske Krister Asp i predsednica Borda guvernera Nordijske poslovne alijanse Jasmina Vignjević.

Vučić će danas odgovarati na pitanja o napadu na srpske objekte u Goraždevcu, o ministru odbrane Bratislavu Gašiću, kao i na pitanja o ostalim temama.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije, Vučić će sa novinarima razgovarati po završetku konferencije Nordijske poslovne alijanse, u hotelu “Radison Blu”.

(Blic)