Premijer Vučić: Nemam problem sa Šešeljem, već sa njegovom… (INFO)

premijer

Foto: AP

– Cilj Haga bio je da dođe do pomirenja, a taj sud nije ispunio taj osnovni cilj i samo je zabijao eksere u kovčeg Balakana – rekao je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić i poručio da on nema porblema sa Šešeljem, već sa njegovom politikom.

– Srbija je na raskrsnici, političkoj, ekonomskoj i moralnoj. Posle godina pojedenih ratovima, pljačkaškim privatizacijama, korupcijom i recesijom, uspeli smo da zaustavimo dalji pad zemlje i podignemo ugled kako u regionu, tako i u svetu – rekao je Vučić.

Kako je rakao, i baš kada otvaramo nova poglavlja sa EU i kada smo uspeli da smanjimo deficit… u tom trenutku usledila su nova turbulentna politička dešavanja.

On je poručio i da nema problem sa Šešeljem, već sa njegovom politikom.

– Nemam lični animozitet prema njemu, želim mu sve najbolje. Ono sa čim imom problem je njegova politika, a to nema veze sa presudom. I tome ćemo se žestoko suprotstaviti – poručio je Vučić.

[adsenseyu5]

Hag deluje kao politički sud

Vučić je istakao da je Hag doneo mnogo presuda o kojima drugi nisu govorili, kao i presude o kojima nije govoreno u Srbiji, što najbolje pokazuje sliku Haškog tribunala – “da deluje kao politički sud, ne kao pravna institucija”.

On je još rekao da “ćemo mi građani Srbije teško doživeti da drugi poštuju naše žrtve kao što ih mi poštujemo” i, kako je rekao, moramo da naučimo da naše suze imaju roditelje samo u našoj zemlji i “ostaje nam da pamtimo naše žrtve, da im se poklonimo i tu je naša obaveza da budemo drugačiji od onih čije pridike slušamo svakog dana”.

– Naša obaveza je da budemo drugačiji od onih koji nam drže pridike i da poštujemo i muslimanske i hrvatske žrtve i da tuđi bol razumemo kao bol naših majki – rekao je premijer.

Pre obraćanja javnosti premijera Vučića, održana je sednica Vlade Srbije.

[adsenseyu1]

(Blic)