PREMIJER VUČIĆ BESAN NA HAŠKI TRIBUNAL: Kakvi radikali, ima da odgovarate za smrt generala Tolimira!

premijer

fOTO: Albatalad /WIKIPEDIA

BEOGRAD – Život gospodina Zdravka Tolimira daleko je važniji od svih zahteva Haškog tribunala i to je ključno pitanje, a ne da li je neko vršio uticaj na svedoke, rekao je danas premijer Aleksnadar Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

BEOGRAD – Život gospodina Zdravka Tolimira daleko je važniji od svih zahteva Haškog tribunala i to je ključno pitanje, a ne da li je neko vršio uticaj na svedoke, rekao je danas premijer Aleksnadra Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Neko mora da nam pruži odgovor na pitanje zašto je čovek umro u pritvoru, naveo je Vučić i dodao da je njegov  odgovor Hagu na jučerašnji odnos prema našem predstavniku na suđenju:

“Gospodo, gospodine Ori, i svi u Haškom tribunalu, naučite da postujete Republikeu Srbiju, a onda ćemo da nastavimo razgovore u skladu sa zakonima Srbije”.

[adsenseyu1]

Primetivši da je neshvatljivo da do danas Vlada Srbije nije dobila odgovor na zahtev da se Tolimir pusti na lečenje, a da je u međuvremenu umro, Vučić je poručio da niko neće ponižavati Srbiju, opa ni Haški tribunal.

Kako je rekao, u slučaju troje radikala koje potražuje Tribunal, radi se o “malim” delima, za koje su predviđene kazne od nekoiko meseci, jer to nisu ratni zločini, a, s druge strane, onako nepoštovanje prema Srbiji koje je iskazano juče, to je neshvatljivo i nedopustivo.

Obaveze do 2. ili 3. marta, da bi izbori bili raspisani na vreme

Vučić je izjavio i da sve obaveze moraju biti završene do 2. ili 3. marta da bi izbori bili raspisani na vreme.

“Sve obaveze ćemo morati da završimo najkasnije do 2. ili 3. marta, jer je predsednik na putu u poseti Ruskoj Federaciji od 5. ili 6. marta, da ne bismo kasnili sa raspisivanjem izbora. Znači sve pre toga, do 2. ili 3. marta, moramo da završimo. To su rokovi za sve”, rekao je Vučić novinarima, upitan kad će biti donet Zakon o javnim preduzećima.

Rekao je da očekuje mnogo od tog zakona, odnosno da se konačno uvede red u javna preduzeća.

“Ja još nisam sasvim zadovoljan”, poručio je.

[adsenseyu1]

(Tanjug)