Predsednik Vučić vratio poruku britanskom ambasadoru u Prištini! Nije mu uspela igra rečima! (FOTO)

SRBIJA

Foto: Tanjug

Nakon skandala koji je izazvao britanski ambasador u Prištini, koji je sa Aljbinom Kurtijem slikao pored zastave Albanije, usledio je talas kritika iz Beograda.

Međutim, predstavnik Londona probao je da da nejasan odgovor na pitanje predsednika Srbije Aleksandara Vučića, tvrdeći da ne može da utiče na to kako će Kurti da uredi svoju kancelariju.

Abot se sastao sa Kurtijem samo nekoliko dana nakon što je njegova partije Samoopredeljenje osvojila najviše glasova na izbotima na Kosovu 6. oktobra.

vucic

Aleksandar Vučić, Foto: screenshoot/Twitter

Na fotografijama koje su objavljene iza njih se nalazila zastava Albanije. To i ne čudi s obzirom da je Aljbin Kurti vatreni zagovornik stvaranja takozvane Velike Albanije, odnosno ujedinenja Albanije i Kosova, uz delove Crne Gore, Makedonije i Grčke.

Tim povodom reagovao je i srpski predsednik Aleksandar Vučić, koji je na svom Tviter nalogu postavio pitanje britanskom ambasadoru.

Odgovor je stigao od ambasade međutim, oni su probali da opravdaju svoje postupke, tvrdeći da “ne mogu da biraju kako će njihovi domaćini da urede sobu”.

– Fotografija sa sastanka ambasadora sa kosovskim političkim liderom zadobila je veliku pažnju u regionu.

zastava

Foto: Promo

Posao ambasade je da radi sa vodećim političkim akterima na Kosovu.

Mi nismo birali kako je naš sagovornik, u njegovoj partijskoj prostoriji, uredio sobu – navodi se u objavi na Tviteru.

Ubrzo je stigao i odgovor predsednika Srbije.

– Hvala vam na jasnom odgovoru. Svi smo sve razumeli – napisao je Vučić na svom Tviter nalogu.

     

(Dnevne.rs /Izvor: Alo!; D.K.)