PREDSEDNIK VUČIĆ OTKRIVA: Evo kada će biti formirana VOJSKA KOSOVA (INFO)

Sofija

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ima saznanja kada će se formirati kosovska vojska, odnosno da će to biti učinjeno 28. novembra, kada se obeležava Dan albanske zastave.

Vučić je to rekao na sednici Vlade Srbije sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije koja je počela danas, oko 12 časova, u Palati Srbija u Beogradu.

– Imam saznanja da će 28. novembra biti formirana vojska Kosova – navodno je rekao Vučić, a prenosi B92.

Kako je najavljeno, na toj sednici će se razgovarati o projektima koji su dogovarani prilikom poslednje posete Kosovu i Metohiji.

Vučić je ranije rekao da će se sa Srbima sa KiM dogovarati o tome kako im pomoći u svim sferama društvenog života.

On je najavio da će se kratko obratiti i zamoliti ministre u Vladi Srbije da, u skladu, sa onim što je obećano srpskom narodu na Kosovu pomognu u svim oblastima od infrastrukturnih radova do podrške i pomoći u zdravstvu, obrazovnom sistemu i investicijama.

Direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić, kako je ranije rekao, očekuje da će na sednici biti odobren najsveobuhvatniji paket pomoći i podrške srpskom narodu na KIM u poslednjoj deceniji.

DARKO LAZIĆ IMAO JE SAMO JEDNU ŽELJU KADA SE PROBUDIO IZ KOME

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić naveo je juče da sednica predstavlja finalizaciju svega što je dogovoreno na sastanku predsednika Vučića sa predstavicima Srba sa KiM tokom njegove posete južnoj pokrajini početkom septembra.

Mediji prenose da se radi o investicijama većim od 70 miliona evra koji će biti utrošeni na obnovu Kliničkog centra, puteva, bolnica, škola i drugih ustanova na KiM. Nakon sednice medijima će se obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i premijerka Ana Brnabić.

(Dnevne.rs /Blic.rs /Izvor: Tanjug)