Predsednik Vučić: Od utorka kraći policijski čas, počinju sa radom zanatske radnje, GRAĐEVINARI PUNOM PAROM NA POSAO! (INFO)

VEST

Dnevne.rs

Ne mogu da kažem da li virus slabi, a bolji rezultati su posledica veće discipline i da se ide na ublažavanje mera, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 Važno je da slušamo struku i lekare, ono što sam video po današnjim rezultatima je da se Vojvodina i sever Srbije umiruje, Beograd je sve bolji, dobar deo Zapadne i centralne Srbije takođe je sve bolji, jedino gde imamo problem aje okolina Niša. Aleksinac, Doljevac, Toplički okrug, Doljevci i Aleksinac se pokazao kao problematiča, Leskovac je bolji nego što je bio, takođe Smederevo i Smederavska Palanka su mali problem.

TUGA: Umro Aleksandar Simović na svoj 40. rođendan! (FOTO)

Svuda gde smo imali veliki priliv ljudi iz inostranstva je bio problem – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji “Vreme korone” na TV Pink.

Na pitanje imali mesta opuštanju, predsednik Srbije je rekao da bi svako opuštanje moglo skupo da nas košta.

– Ono što je za nas bitno i o čemu smo pričali sa lekarima je ublažavanje mera. Mi moramo da uđemo atlestkim izrazom u “pucanj” sa drugim zemljama.

Prva mera će biti skraćenje policijsko časa, umesto od 17, biće od 18 časova.

Što se tiče penzionera, oni će imati od 18 časova do 01 imati pola sata da prošetaju, a sami će moći da izaberu u koje vreme – rekao je predednik Srbije.Predsednik Srbije rekao je dodao da to nisu jedine mere koje će biti ublažene.

– Krećemo da radimo punom parom. U roku od sedam do 10 dana, Parlament Srbije treba da se obezbedi da svi dobiju neophodnu zaštitnu opremu. Pozvao bih sve građavinare da od utorka krenu punom parom na posao, i one koji su na otvorenom i one na zatvorenom uz naravno propisane mere distanciranja.

POPUŠTANJE MERA OD PONEDELJKA: Doktorka Darija najavila prvu promenu koja sledi posle Vaskrsa

Od utorka otvaramo gotovo sve zanatske radnje, serveisne radionice, obućari, krojači… Sve druge radnje su predvišene da se otvore 27. aprila naravno ako sve bude kako treba sa koronom, ukoliko se nešto promeni povućićemo ove ublažene mere.

On je doda da će frizerski saloni, saloni lepote i teretane počeće da rade iza 27. aprila ali uz posebnu zaštitu.

– Planiramo otvaranje restorana i kafića u periodu od 3. do 10 maja ali uz pravljenja distance. Međutim, ako krene lošije povući ćemo sva ublažavanja mera i vratiti na postojeće – objasnio je on.

 

(Dnevne.rs, blic,S.M.)