PREDSEDNIK VUČIĆ O OTKAZANOJ UTAKMICI: Kako da građanima objasnimo da Ukrajina neće da igra protiv Kosova u Kijevu, a da će Srbija igrati u Kragujevcu (INFO)

predsednik

Foto: Tanjug/Dimitrije Goli

Nisu nikakva deca kriva, ni iz Zaječara, Uroševca, ili bilo kog drugog mesta koja su došla da igraju, dodao je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u Briselu da je otkazivanje utakmice rukometnih juniorskih reprezentacija Srbije i takozvanog Kosova bila jedina moguća odluka.

“Otkazana je opravdano. Kako ćemo da objasnimo građanima Srbije da Ukrajina neće da igra utakmicu u Kijevu protiv Kosova, a Srbija će da igra u Beogradu ili Kragujevcu.

Objasnite mi tu matematiku po kojoj ćemo mi to nekome da objasnimo”, rekao je Vučić.Nisu nikakva deca kriva, ni iz Zaječara, Uroševca, ili bilo kog drugog mesta koja su došla da igraju, dodao je on.

“Nadrealno je pitanje. Da li ćemo nekad negde u inostranstvu morati da igramo neku utakmicu, jer će biti veća šteta…

Ali, da ovde na teritoriji Srbije priznajemo nezavisnost Kosova, ne znam kako to mislite da izvedemo. To je bila jedina moguća odluka”, rekao je on.

ZAPAD PRETI ZBOG KOSOVA: Novi mehanizam pritisaka na Srbiju kako bi poklekla

Osvrnuvši se na komenatre pojedinaca iz Beograda – političkih licemera – koji kažu da je to nečuveno i da “deca treba da igraju”, a do juče su kritikovali što se utakmica igra, Vučić kaže:

“Nisu u pitanju deca, nego država. Deca neka se igraju u školskom dvorištu koliko god hoće.

Kakve to veze ima sa međunarodnom državnom utakmicom”, rekao je on, dodavši da neke ljude interesuje samo da budu protiv soptvene države.

“Neki su vaspitani da su uz svoju zemlju, neki su vaspitani drugačije”, kaže Vučić. On je pomenuo i navijače koji su se juče okupili u Kovilovu i pevali rodoljubive pesme.

“Neki ljudi su juče mudro postupili. Nisu bili nasilni, nisu vređali, već su pevali rodoljubive pesme. Jel trebalo da ih bijemo?

Da kažemo ”zlikovci jedni, što želite da čuvate svoju zemlju, sad ćemo da vas izudaramo, jer ste protiv te utakmice”… Malo je van pameti”, rekao je Vučić.

(Dnevne.rs /Novosti /Izvor: Tanjug)