Predsednik Vučić: Makedonija će glasati za Kosovo u UNESKO, nećemo da dozvolimo da nas PONIŽAVAJU (INFO)

premijer

Foto:Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je večeras, gostujući u Dnevniku 2 RTS-a, o povlačenju diplomata iz glavnog grada Makedonije.

– Nema razloga za paniku, građani mogu da budu mirni, niko ne želi sukobe, moramo da štitimo našu državu. Drugo, Srbi i Makedonci su dva veoma bliska naroda, nevezano za trenutne organe vlasti – rekao je Vučić.

– Teško je pronaći bliže narode od Srba i Makedonaca. Želim da podsetim građane Srbije, Makedonija je priznala nezavisno Kosovo. Uhapsili su vladiku SPC, držan je u pritvoru godinama, ni tu ništa nismo uradili.

[adsenseyu5]

Vučić je govorio i o prisustvu agenta BIA Živaljevića u Skoplju rekavši da su neki smatrali da je baš on odgovoran za događaje u Sobranju.

Prema Vučićevim rečima, Živaljević nije otišao tamo sam.

OBEĆANA ZEMLJA ZA SRBE: Našim građanima nude plate i do 12.000 evra, postoji samo jedan uslov

– Ćutali smo po tom pitanju. Živaljević je pitao najviše predstavnike izvršne vlasti u Makedoniji i pitao ih da bude tamo, bili su upoznati sa njegovim prisustvom. To je iskorišćeno za kampanju protiv Srbije. Tražili su mi da ga povučem. Ali kako smo ga povukli, pritisak se pojačao – navodi on.

Srpska kontra-obaveštajna služba je snažna, smatra predsednik Srbije.

– Pokušava da se stvori jedna politička priča u koju pokušavaju da uvuku Srbiju – kaže Vučić. – Oni dobro znaju šta sve znamo – prokomentarisao je Vučić izjavu Ivice Dačića koji je makedonaskoj vladi poručio da Srbija zna šta se makodonska vlada dogovorila.

[adsenseyu1]

Znamo sve što činite, molimo vas, nemojte, iako ste priznali Kosovo… Ja vam kažem MAkedonija će glasati za prijem Kosovo u UNESKO – smatra Vučić.

– Sutra ću pristojno razgovarati sa Zaevom. Hajde da radimo na ekonomiji, predložiću mu, priznali smo vas pod vašim ustavnim imenom, svi znaju da mi jedini nemamo nikakve pretenzije prema Makedoniji – naveo je Vučić.

Idite na ŠALTER poštanske štedionice, danas vas čeka NOVAC ako ispunjavate ovaj uslov (INFO)

– Što se Kosova tiče imamo 1 posto šanse da taj problem rešimo, spreman sam i da u jednom širem i užem formatu o tome razgovaramo – rekao je Vučić.

rema Vučićevim rečima, imamo ubedljivo najveći izvoz u Zapadnom Balkanu.Industrija je ta koja podiže srpsku privredu.

Ubica Srbina iz Beča POBEGAO NA KOSOVO: Kompliment devojci, dve psovke i TRAGEDIJA se desila (INFO)

Vučić je rekao da je danas imao 8 sastanaka sa predstavnicima različitih kompanija.

Vučić je najavio da u Srbiju stiže najmanje jedna do dve fabrike u najkraćem mogućem roku. Jedna od fabrika je iz jedne od najrazvijenijh zemalja EU, a svoje fabrike izgradiće u Kraljevu.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf)

[adsenseyu4]