PREDSEDNIK VUČIĆ HITNO IDE U NOVO ŽARIŠTE: Situacija u tom gradu je alarmantna! (INFO)

VEST

Dnevne.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće u ponedeljak Novi Pazar, koji je identifikovan kao novo žarište korona virusa u Srbiji.

On će u ovom gradu obići Opštu bolnicu, kojoj će uručiti 10 kliničkih, statičnih respiratora i 3 mobilna respiratora.

Predsednik je odlučio da poseti Novi Pazar nakon što su je obavešten da je situacija u tom gradu sa širenjem covid-19 “alarmantna”.

Respiratori koje će uručiti Opštoj bolnici, ukupno 13, ojačaće zdravstveni sistem Novog Pazara i omogućiti Opštoj bolnici da se nosi sa trenutnim stanjem obolelih od korona virusa i da spremno dočeka eventualni rast zaraženih, kako oni ne bi morali da budu upućivani u udaljene kliničke centre.

I KAMEN BI ZAPLAKAO: Bračni par UMRO od korone u razmaku od 6 minuta, bili su u braku 51. GODINU (FOTO)

Zaključno sa petkom, u Novom Pazaru je registrovano 12 osoba zaraženih korona virusom, ali su testirani i svi kontakti zaraženih osoba, a rezultati se čekaju.

Nadležni iz Opšte bolnice Novi Pazar pozvali su sve građane da se striktno pridržavaju mera Vlade Srbije i preporuka nadležnih institucija i da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova.

Stevanović: Novi Pazar postaje novo žarište

U Novom Pazaru imamo formiranje novog žarišta i tamo je već upućen određen broj respiratora, izjavio je danas direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.

predsednik

Vučić:Potrebno je jedinstvo naroda, Foto: BETA

Stevanović je rekao da se u tom gradu javlja novo žarište, i da se aktivno radi na tome da se tamo u potpunosti osposobi bolnica.

MINISTARSTVO FINANSIJA SRBIJE OBJAVLJUJE! Ovako će se isplaćivati NOVČANA POMOĆ (INFO)

– Već sada je tamo upućen jedan broj respiratora, da se pojača, a krenuo je i jedan broj lekara – rekao je Stevanović na pres konferenciji.

U svakom trenutku, gde god bude bilo potrebe, kaže Stevanović, prebacivaće se ili kadar, ili pacijenti, u zavisnosti od toga šta je najbolje za same pacijente.

 

(Dnevne.rs,SrbijaDanas)