PREDSEDNIK TURSKE ERDOGAN: Hladnokrvna reakcija Srbije!

sastanak

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sinoć telefonom sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

U polusatnom razgovoru predsednik Vučić upoznao je predsednika Erdogana sa detaljima teškog incidenta i napada koje su prištinske vlasti izvele na severu KiM i izneo sve činjenice koje su tome prethodile.

On je istakao da je Srbija bila i nastaviće da ulaže u mir i budućnost, ali nikome na svetu ne može da dozvoli ponižavanje sopstvenog naroda i države.

TENZIJE SE NE SMIRUJU: Kosovska policija uhapsila troje novinara RTS i petoro advokata

Predsednik Erdogan je naglasio da visoko ceni hladnokrvnu i mudru reakciju predsednika Vučića i vlasti u Srbiji i rekao da veruje da svi problemi na KiM mogu i moraju da budu rešavani mirnim putem.

POSLAO JAKU PORUKU ALBANCIMA I NATO-u: Grk koji je 1999. odbio da puca na Srbe još jednom pokazao koliko voli Srbiju (FOTO)

JOŠ BLIŽA SARADNJA

Dvojica predsednika saglasila su se da snaga rukovođenja nije u izazivanju nemira i krvoprolića, već u rešavanju brojnih nasleđenih problema.

Predsednici Vučić i Erdogan analizirali su bilateralne odnose i konstatovali su da su oni u daljem usponu i da očekuju još bližu saradnju između dve zemlje i razvoj najbližih prijateljskih odnosa dvaju naroda.

HARADINAJEVA MILJENICA: Poslednji status batinašice ROSU pre nego što je krenula na Đurića (FOTO)

Tokom večerašnjeg razgovora dogovoreno je da predsednik Srbije uskoro ode u zvaničnu posetu Ankari, na poziv predsednika Erdogana.

SRBI KAO META: Haradinajevi naoružani spavači OVK samo čekaju mig…

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)