PREDSEDNIK SRBIJE ODGOVORIO KALINIĆU: Vučić o o izjavi košarkaša da treba rešiti pitanje Kosova i ići dalje

predsednik

Foto: Printscreen/youtube/Sputnjik Srbija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan kakvu reakciju javnosti očekuje kad iznese svoj stav o Kosovu, budući da je košarkaški reprezentativac Nikola Kalinić prošao “kao bos po trnju”, jer je rekao da smatra da je krajnje vreme da se reši kosovski problem i da se nastavi dalje.

Vučić kaže da je s pažnjom pročitao Kalinićev intervju i da mu je bio interesantan i ističe da Srbi umeju da budu licemeri, jer znaju da osude i kažu najružnije reči, ali im nije lako da kažu šta nije tačno od onoga što je Kalinić izneo.

“To što vas neko osudi u jednom danu, ne znači da će tako rasuđivati i buduće generacije”, rekao je Vučić i dodao da je Kalinić odličan sportista koji je zadužio Srbiju i doneo mnogo trofeja klubovima za koje je igrao.

VRUĆE IZNAD BALTIKA: Ruski pilot DOLETEO NA METAR od Amera – usledila MOMENTALNA BEŽANIJA (VIDEO)

Podsetimo, između ostalog srpski košarkaš je naveo da je vreme da Srbi prihvate neke stvari koje su postale realnost, i da bi pitanje problema Kosova trebalo što pre rešiti, ali i da se naš narod mora rešiti nekih iluzija iz prošlosti po njegovom mišljenju.

“Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje – kaže Kalinić i dodaje da je kosovski boj bio pre 600 godina, a već nekoliko decenija to nije „naša“ teritorija, neka me, kaže, isprave stariji i pametniji ako grešim.”

RUSIJA POKUŠAVA DA DOVODE DO ETNIČKIH SUKOBA NA KOSOVU?! Američke obaveštajne službe o potencijalnim žarištima na Balkanu ove godine

“Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta”, rekao je između ostalog Kalinić.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir sport)