Predsednik Srbije na liniji sa Merkelovom: Pomozite!

Merkel

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse.

Vučić je još jednom zamolio kancelarku da pomogne da se nastavi slobodan protok robe i trgovina.

Predsednik Vučić razgovarao je sa kancelarkom Merkel o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, pre svega o zastoju u dijalogu Beograda i Prištine.

Vučić je, u dugom i prijateljskom razgovoru, istakao da je Srbija u potpunosti posvećena dijalogu koji se vodi uz posredovanje Evropske unije, s namerom da postizanjem kompromisnog, obostrano prihvatljivog rešenja, obezbedi stabilnost u regionu, zahvalivši kancelarki Merkel i predsedniku Makronu na inicijativi da sastankom u Berlinu, odnosno Parizu, podrže taj proces.

ISPOVEST ŽENE KOJOJ SE RAK VRAĆAO 4 PUTA! bog ove RADIKALNE PROMENE postala je ŽIVI DOKAZ da su čuda MOGUĆA!

On je, međutim, ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse na robu proizvedenu u centralnoj Srbiji i još jednom zamolio Merkelovu da pomogne da se nastavi slobodan protok robe i trgovina.

Vučić je naglasio da će Srbija ostati privržena svojoj politici mira i saradnje na Zapadnom Balkanu, zahvalivši Merkelovoj što je pokretanjem Berlinskog procesa značajno doprinela stabilnosti našeg regiona.

Predsednik je, s tim u vezi, zamolio nemačku kancelarku da podrži formiranje Regionalne ekonomske zone, jer bi ona bila ključna za privlačenje investicija i ekonomski razvoj Zapadnog Balkana.

Dvoje sagovornika su izrazili zadovoljstvo visokim nivoom političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Nemačke, ukazavši na to da nemačke kompanije, koje posluju u našoj zemlji, zapošljavaju oko 60.000 srpskih radnika.

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

On je izrazio nadu da će se još velikih kompanija iz Nemačke opredeliti da iskoriste dobro poslovno okruženje i otvore svoje pogone u Srbiji.

Vučić je pozvao Merkelovu da ponovo poseti Srbiju, navedeno je u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika republike.

     

(Dnevne.rs/izvor: rs.sputniknews.com)