PREDSEDNIK SRBIJE DONEO ODLUKU: Srpska vojska ide na Paradu u Moskvu!

lideri
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doneo je danas odluku da će Vojska Srbije učestvovati u Vojnoj Paradi u Moskvi koja će biti održana 9. maja povodom Dana pobede nad fašizmom, saznaje “Blic”.

Nikolić, koji je prihvatio poziv da prisustvuje kao gost u Moskvi, danas je kao vrhovni komadant potpisao i naredbu da pripadnici Vojske Srbije učestvuju u defileu u Moskvi.

Kako za Blic kaže izvor iz VJ, poziv iz Moskve upućen je preko Ministarstva spoljnih poslova Predsedništvu. Ovogodišnja parada je jubilarna i najveća jer će učestvovati više od 15.000 vojnika.

Na paradi bi trebalo da učestvuju države saveznice iz Drugog svetskoj rata, mada je izvesno da se pojedine od zemalja neće odazvati zbog krize u Ukrajini. Pre pet godina, 2010. kada je obeležavano 65 godina od pobede nad fašizmom Srbija nije dobila poziv da učestvuje na paradi.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Blic)

 

1 Comment on "PREDSEDNIK SRBIJE DONEO ODLUKU: Srpska vojska ide na Paradu u Moskvu!"

  1. ako imamo drzavu drzavni vrh,onda nasa armija MORA da ide na paradau u moskvu to je nasa obaveza,a ne da slusamo one ondasnje ali i danasnje neprijatelje,kome to naum pada da se uopste obazire sta ce nasi neprijatelji reci,a ti sto hoce nesto reci onda neka plate ratnu ostetu iz prvog,drugog a i ovog poslednjeg rata da ociste nasu zemlju od otrova i uranijuma,pa da sacekaju koje stolece mozda se nekad sretnemo za istim stolom ali samo negde u gostima,ti sto zele da vrate Krim,neka vrate Kosovo,i nek se gube iz S

    ,rbije,ameri nisu pozeljni nigde u svetu a kod nas pogotovo,ja bi naj srecniji bio kad ih bebi nikad sreo u zivotu.

Comments are closed.