PREDSEDNIK SRBIJE DOBIO PORUKU IZ VAŠINGTONA: Ovo je pravi stav o PODELI KOSOVA

predsednik

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pozicija Kosova, bez obzira na tvrdnje prištinskih čelnika, danas u svakom pogledu slabija nego pre 10 godina, i izrazio uverenje da će upravo ti “jaki i snažni i mišićavi iz Prištine” ipak morati da popuste i ukinu takse.

“Kada je nečija pozicija jaka, onda to ne morate da ponavljate hiljadu puta. Nisam rekao nikada da je pozicija Srbije snažna, već teška”, rekao je Vučić u Bratislavi novnarima posle učešća na forumu “GLOBSEC” na pitanje kako komentariše izjavu Ramuša Haradinaja nakon susreta sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel da je pozicija Kosova “nikad jača”.

Upitan da li je možda Haradinaj mislio na svoju poziciju, a ne na poziciju Kosova, predsednik je rekao da ne misli ni na jedno ni na drugo.

“Ne bih se kladio, recite mi gde im je snažna pozicija, ona je svakoga dana u svakom pogledu i svakom smislu sve slabija”, rekao je Vučić.

On je na komentar da im je “snaga možda u tome što su čedo zapada” dodao da to gledano iz ugla Prišitne nije novost od 2008. godine.

PLAN U TRI KORAKA ZA OTIMANJE KOSOVA! Nemačka sprema opasnu podvalu Srbiji

Vučić kaže da je njegov posao da radi na slabljenju njihvog uticaja na odgovoran način.

Upitan da prokomentariše pisanje medija da su SAD za podelu KiM ali da Beograd i Priština moraju da se nađu na pola puta, Vučić je rekao da zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer koga su mediji “citirali” nije to rekao niti je pomenuo podele i razmene teritorija.

“Ono o čemu sam razgovarao sa Filipom Rikerom i Ronom Džonsonom je da oni očekuju da mi i Albanci pronađemo resenje, a onda će oni doneti zaljučak. Što nije nefer”, rekao je Vučić.

DOGAĐAJ IZ 1999. O KOME SE MALO ZNA! SRPSKI OFICIR ODBRUSIO VESLIJU KLARKU: General NATO snaga nije mogao da veruje šta ga je snašlo!

Predsednik je rekao da ne može da potvrdi a ni da demantuje ovo ili ono, kao ni da govori ko je u pravu.

“Mogu samo o činjenicama, a one su malo drugačije. Daleko smo od bilo kakvog dogovora, od bilo kakvog razgovora i dogovora, ali moraće i to da krene, a da bi krenulo neko mora da ukine takse”, rekao je Vučić i poručio da veruje da će ti “snažni i misićavi i jaki u Prištini na kraju krajeva morati to i da učine”.

       

(Dnevne.rs/Espreso.rs/izvor: Alo)