PREDSEDNIK RUSIJE TELEFONSKIM RAZGOVOROM PORUČIO VUČIĆU: Ako neko napadne Srbiju, napao je Rusiju! (INFO)

Srbija

Foto montaža: Rojters

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Rusije Vladimir Putin upravo su završili telefonski razgovor koji je trajao skoro sat vremena.

U razgovoru koji je trajao mnogo duže nego što je predviđeno, predsednik Putin je poručio Vučiću da Rusija na dnevnom nivou pomno prati šta se dešava u Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

Putin je takođe poručio u razgovoru za Vučićem da Srbija može da računa na rusku pomoć u svakom mogućem obliku, da za Moskvu kad je reč o KiM važi samo Rezolucija 1244 UN i da su za nju drugi dokumenti ništavni.

Predsednik Putin je predsedniku Vučiću naglasio da „ko napadne Srbiju, napao je Rusiju„.

Zvanično saopštenje o razgovoru Vučića i Putina se očekuje uskoro.

Ima nas dovoljno da te branimo, hranimo i čuvamo: Evo kako je cela Srbija podržala čoveka u plavoj jakni koji je ROSU udario po nosu (VIDEO) (FOTO)

POSLEDNJA VEST:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je vođen povodom poslednjih incidenata na Kosovu i Metohiji.

–  Mi smo pre 30 minuta završili razgovor i ako smem to da kažem, osetio sam najviši nivo podrške. Predsednik Rusije poručio da je Srbija najvažnija zemlja na Balkanu pa i u Evropi!

KOSOVSKO USIJANJE: Hapsimo ponovo, ako formiraju ZSO!

Putin je rekao da je Srbija najvažnija zemlja na Balkanu i u Evropi, i rekao je da je po pitanju Kosova veoma snažno osudio napad na Marka Đurića i upad ROSU na sever Kosova.

Pitao sam ga za savet, obzirom da smo se složili da se situacija reši mirnim putem, rekao je Vučić. Predsednik Srbije je rekao da nije zadovoljan reakcijom zapadnih zemalja.

– Nemam više šta da krijem, suviše sam u politici, predsednik sam Srbije, i mogu da govorim najotvorenije.

Da završim o razgovoru sa Putinom, dogovorili smo se da budemo u stalnom kontaktu, kao i sa

predsednikom Lukašenkom. Izrazio sam saučešće u ime Srbije u vezi tragedije u tržnom centru.

Imaćemo do sada najznačajniju i najvažniju podršku. Srećan sam što ne moramo da se izvinjavamo što je Marko Đurić uhapšen.

Vučić je rekao da su komentari srpske opozicije gori nego onih Tačija i ostalih albanskih lidera i da ne želi da odgovara na komentare da je ceo događaj režiran.  

ALBANSKI KOMANDOS IH ODAO: U hapšenju Marka Đurića UČESTVOVALO 10 SRBA

(Dnevne.rs, Izvor: telegraf.rs)