Predsednik Francuske poslao PISMO VUČIĆU! Obratite pažnju šta mu je poručio po pitanju KOSOVA

Makron

Foto: FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je u pismu predsedniku Aleksandru Vučiću da ga raduje što će uskoro posetiti Srbiju.

Kako je navedeno, Makron je podržao Vučićeve napore da se sa Prištinom postigne sveobuhvatni i konačni sporazum, “uprkos sadašnjim preprekama u dijalogu”.

“Raduje me što ću uskoro da posetim Srbiju, kako bismo obeležili snažne prijateljske veze između naših zemalja i podržali širenje naše bilateralne saradnje na osnovama strateškog partnerstva”, istakao je Markon u odgovoru na Vučićevo pismo od 21. decembra prošle godine.

On je ukazao da koncesija za aerodrom “Nikola Tesla” kompaniji “Vensi” svedoči o snazi ekonomskih odnosa, kao i o uzajamnom poverenju između naših dveju zemalja.

GOLO NASILJE SRPSKE VOJSKE?! Nova ANTISRPSKA KAMPANJA širom Crne Gore, osvanuli plakati SRAMNOG SADRŽAJA

“Francuska podržava evropsku perspektivu Srbije, koja je garant stabilnosti, kao i ekonomskog i društvenog razvoja. Ta podrška je istovremeno i politička i konkretna, preko francuske ekspertize u oblastima poput reforme javne uprave i ekonomskog upravljanja, ali i preko projekata koje će Francuska agencija za razvoj u bliskoj budućnosti pokrenuti u Vašoj zemlji”, napomenuo je Makron u pismu.

On je istakao da, pored toga, želi da Francuska bude još više angažovana na bilateralnom planu, u korist održive stabilizacije Zapadnog Balkana.

“Tim povodom, podržavam Vaše napore da se sa Prištinom dođe do jednog sveobuhvatnog i konačnog sporazuma o sporu između Srbije i Kosova, uprkos sadašnjim preprekama u dijalogu”, navodi se u pismu predsednika Makrona upućenom predsedniku Vučiću.

Makron

Foto: Rojters

Francuski predsednik je, takođe, poručio da želi da srdačno zahvali Vučiću na pismu od 21. decembra prošle godine i na željama koje je uputio njemu, kao i njegovoj porodici i Francuskoj.

“Sa svoje strane, želim Vama, Vašoj porodici i Srbiji mnogo sreće i uspeha u 2019. godini”, dodao je Makron u pismu.

(Dnevne.rs/izvor: espreso.rs)