PREDSEDNICA VLADE IZJAVOM IZNENADILA JAVNOST U SRBIJI: „To što Amerikanci rade, nema…“

preijerka

Foto: printscreen/youtube

Predsednica Vlade Ana Brnabić, koja će danas predvoditi delegaciju Srbije u radnoj poseti Banjaluci, izjavila je da su odnosi Srbije i Republike Srpske nikad bolji, naročito kada je u pitanju ekonomska saradnja, te da je u proteklih 10 meseci robna razmena uvećana za 10,7 odsto.

Premijerka  je podsetila da je Srbija dala podršku Republici Srpskoj od nekih 10 miliona evra, kao i da je, na inicijativu Aleksandra Vučića, Srebrenici donirano pet miliona evra, što je, prema njenim rečima, korišćeno između ostalog i za rekonstrukciju vrtića, škola, puteva…

„Prošle godine Vlada Srbije je podržala Fond Solidarnosti za lečenje dece u inostranstvu, donacijom od 250.000 evra, što sam ja, zajedno sa sa ministrima Zlatiborom Lončarom i Zoranom Đorđevićem podržala“, podsetila je premijerka u razgovoru na TV Pink.

Brnabićeva je istakla i da je važna podrška i saradnja firmi, te da će iz tog razloga danas obići i pružiti podršku toplani „Biomasa“, investitoru koji je potekao u Republici Srpskoj, a koji je na razvijanju tehnologija sarađivao i sa tehničkim fakultetima u Srbiji, kao i institutom u Vinči.

Brnabićeva će se u Banjaluci sastati sa predsednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

Delegacija Srbije koju predvodi premijerka Brnabić, a u kojoj su ministri rudarstva i energetike i zaštite životne sredine, Aleksandar Antić i Goran Trivan, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, sastaće se i sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem.

POP O KOME SRBIJA BRUJI: Imam astmu, nisam pijan zaspao, ali volim da popijem!

Premijerka i članovi delegacije prisustvovaće svečanoj promociji i otvaranju Eko-toplane Banjaluka.

Eko-toplana Banjaluka koncept je javno-privatnog partnerstva između Grada Banjaluka i kompanije „IEE“, čiji je cilj kvalitetan, održiv i profitabilan sistem proizvodnje i distribucije toplotne energije, u skladu sa regulativama Evropske unije.

Srbija ne može da se ucenjuje

Predsednica Vlade izrazila je nadu da će Evropska unija prepoznati ogromnu želju, rad i fleksibilnost Srbije da se reši pitanje Kosova i Metohije, ali ističe da Srbija nije zemlja koja je ekonomski, politički i društveno slaba, te da ne može da se ucenjuje.

Komentarišući jučerašnji sastanak sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom, premijerka je kazala da su stavovi Srbije i SAD po pitanju južne srpske pokrajine jako različiti, te da se ona kao, kako kaže, „nova u politici“, trudi da zdravorazumski objasni da to „što oni štite i predlažu, nema naročitog smisla u standardima“.

Brnabićeva je kazala da Srbija pokušava da izvuče najbolje iz saradnje sa SAD po tom pitanju, i naglasila da je najveći deo posla u toj oblasti preuzeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čime je, kako kaže, Vladi ostavio prostora da se bavi ekonomskim i drugim temama.

Ona je najavila skori dolazak visokih političkih predstavnika Švajcarske i Norveške, i istakla da je važno da Srbija posveti pažnju građenju boljih odnosa sa drugim zemljama.

O rekonstrukciji vlade prvenstveno sa Vučićem

Predsednica Vlade je rekla da će o rekonstrukciji vlade prvenstveno razgovarati sa predsednikom Srbije i predsednikom najjače stranke u zemlji Aleksandrom Vučićem.

DOBRICA I VESNA NAPISALI MILANU ZAJEDNIČKU PORUKU: Da li će on ZAPLAKATI zbog njihovih reči?

„Ovo je ozbiljna tema i ozbiljna država i svakako ću, da ne bude bilo kakve zabune, pre svega o tome razgovarati sa predsednikom Vučićem. On je predsednik Srpske napredne stranke, koja je stožer vladajuće koalicije koja u vladi koju ja vodim daje podršku parlamentu. Najprirodnije je, kao u bilo kojoj zemlji sveta, da razgovaram o tome pre svega sa predsednikom najjače stranke, tako da ću to i uraditi“, izjavila je Brnabićeva.

Premijerka je istakla da je rekonstrukcija vlade „uvek otvoreno pitanje“.

„Ja sam rekla i kada sam bila ministar u vladi Aleksandra Vučića i kao građanin, pre nego što sam ušla u vladu, meni je uvek delovalo da je dobra ta politika gde je rekonstrukcija vlade otvorena tema. Zašto ne, nisu ministri bogom dani, nije ni predsednica vlade bogom dana i tu postavljena.

OTAC UBICE IZ RAKOVICE JAVIO SE U EMISIJU UŽIVO: Počeo čudno da pravda sina dok se nije prekinula veza

Ako nemate rezultate ako postoje neki problemi, onda menjate tim da bi davao bolje rezultate“, rekla je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, ne treba čekati četiri godine „života svih naših građana i privrednika, da bi nešto promenili“.

KUĆA DOLAZI NA VAŠU ADRESU U DELOVIMA, SKLAPA SE ZA NEDELJU DANA: Unutrašnjost je FASCINANTNA i EKONOMIČNA (FOTO)

(Dnevne.rs/Izvor: Intermagazin.rs)

1 Comment on "PREDSEDNICA VLADE IZJAVOM IZNENADILA JAVNOST U SRBIJI: „To što Amerikanci rade, nema…“"

  1. Sto se tice Kosova, nikada priznati i pasti pod ucene. Zapad i Amerika da imaju medjunarodno zakonsko pravo to bi ucinili bez pristanka Srbije.Sama agresija 1999. je vec nelegalna. Ovako vas ucenjuju a kada potpisete, tada ste dobrovoljno to ucinili i po svim medjunarodnim zakonima ste se odrekli i predali svoju teritoriju. Tako je slucaj sa Aljaskom, ona je ustupljena Americi, iznos prodaje nije bitan vec ugovor izmedju drzava. Da taj ugovor nije bio danas bi Rusija imala zakonski pravo na povratak bez obzira tko trenutno gospodari tim teritorijem. Tako imamo Kurilska ostrva, Tajvan, Kipar…

Comments are closed.