POZNAT DATUM POSKUPLJENJA TEHNIČKOG PREGLEDA: Duplo veća cena za vozače u Srbiji!

auto

Foto-ilustracija: Tanjug/Sava Radovanović

Tehnički pregled trajaće 30 minuta, a vozila će se fotografisati iz više uglova.

Gostujući u jutarnjem programu na TV Prva, Milan Božović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je da je cilj ovih izmena da na tehnički pregled dođu vozila koja do sada nikada nisu videla tehnički pregled.

– Imamo dve kategorije korisnika – oni koji su do sada dolazili na tehnički, a druga kategorija oni čija vozila nikada nisu ni videla tehnički pregled – rekao je on.

ČEGA SE PAMETAN STIDI… Skuvao jaja mlade golubice, vratio ih u gnezdo, pa sve to objavio UZ JEZIVE KOMENTARE (FOTO)

– Sada problem najviše prave oni koji do sada nisu videli nikada tehnički, zato se sada i uvodi fotografisanje, da bi se videlo i u kakvom su stanju ta vozila – ističe Božović i dodaje da će se na ovaj način videti šta će se, a šta neće puštati na ulice.

On objašnjava i šta će se na tom tehničkom kontrolisati i zašto se uvodi vremensko ograničenje pregleda.

– Neko će reći da neko brže gleda, “ja gledam za 4 minuta”, a kod nekoga 40 minuta i kod njega neće niko ići. Zato sada jedno pravilo za sve – 30 minuta za koje smo sigurni da će moći da se pregleda lagano i kvalitetno ceo automobil – objašnjava on.

PROVOKACIJA: „Neće moći da nam uzmu nijedan metar Kosova, nema te cene“

Do sada je cena za tehnički pregled iznosila 1.200 do 1.700 dinara, a da li je dovoljan razlog za veće cene to što će pregled trajati duže?

auto

Foto: Tanjug /FILIP KRAINČANIĆ

– Sada nemam pravu informaciju i da li i koliko će koštati više, prema nekim informacijama to će biti između 2.000 i 4.000 dinara – kaže on.

Božović je objasnio i da je svrha fotografisanja dokaz da je vozilo došlo na tehnički pregled.

(Dnevne.rs/Izvor: TV Prva)