POZADINA SAMOUBISTVA U CZ-u: Splićanin sa derbija sprečio krvoproliće u ćeliji, posle obračuna MONSTRUM iz Rakovice sebi prerezao vrat

monstrum

Foto: Telegraf/Srpski telegraf

Hrvoje Baković uspeo da savlada dvostrukog ubicu, koji je pokušao da ubije trećeg pritvorenika. Nikolić tek nakon toga sebi prerezao vrat.

Splićanin Hrvoje Baković (32), jedan od šestorice uhapšenih hrvatskih huligana koji su pravili nerede na stadionu Partizana tokom 156. derbija, zahvaljujući prisebnosti, ali i snazi uspeo je da spreči da se pred sam kraj godine u Centralnom zatvoru u Beogradu dogodi krvoproliće!

Kako Kurir saznaje, pomahnitali Marko Nikolić (43), monstrum koji je sina i suprugu ubio ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, 30. decembra pokušao je da ubije drugog cimera, ali ga je u tome sprečio Splićanin.

Igrali „ne ljuti se, čoveče“

– U ćeliji su bila četvorica pritvorenika. Sedeli su i igrali „ne ljuti se, čoveče“. U jednom trenutku Nikolić je skočio i pokušao da, komadom stakla koje je u tom trenutku odlomio sa ogledala, ubije jednog cimera – priča izvor Kurira kako je počela drama u ćeliji koju su delili Nikolić, Baković i još dvojica pritvorenika.

Šta se dogodilo i zbog čega je Nikolić nasrnuo na jednog od njih, niko ne može pouzdano da tvrdi, ali se nagađa da je razlog to što ga je cimer ranije pitao „zašto si ubio sina“.

AMERIKANAC IZ ILINOISA UPOREDIO ZAGREB I BEOGRAD: “Nemaju menjačnice, kladionice, kineske radnje i NOĆNI ŽIVOT”

– Nikolić bi sigurno toga dana uspeo da ga ubije da Hrvoje Baković nije bio priseban. Skočio je i monstruma iz Rakovice pokušao da savlada golim rukama, ali kako je Nikolić počeo da se otima i oštricom zamahuje i prema njemu, Splićanin je podigao klupu za sedenje koju imaju u ćeliji, podigao je do visine Nikolićevih grudi i tako uspeo da ga odgura i pritera uza zid – priča naš izvor.

Kad je shvatio da je savladan i da ne može da se odbrani od Bakovića, Marko Nikolić je staklom koje je držao u ruci prerezao sebi vrat.

Horor scena

– Hrvat je počeo da urla i doziva stražare. Oni su odmah dotrčali i zatekli horor, krvi je bilo na sve strane – podseća sagovornik.

Nikolić je odmah prebačen u Urgentni centar, ali je istog popodneva preminuo. Pomoć je ukazana i pritvoreniku koga je prvo napao, ali i Bakoviću.

NOAM ČOMSKI: Albanci su kao DIVLJE PLEME, prihvaćeni su od Srba na Kosovu, pa proterali domaćina!

– Baković je teško psihički podneo sve ono što se dogodilo tog dana u ćeliji. Zbog stresa koji je doživeo lekari zatvorske bolnice nekoliko dana su mu davali lekove za smirenje – kaže izvor Kurira i dodaje da bez obzira na to što je hrvatski državljanin u pritvoru zbog nereda na utakmici, „ne može da mu se spori da je spasao živote cimera“.

“SRPSKA POSLA” U BOGOJAVLJENSKOJ TRCI U KRUŠEVCU: Učesnik plivao prečicom do ČASNOG KRSTA – trka poništena (VIDEO)

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs/,Jelena Spasić)