POVUCITE POTERNICE ILI PREKIDAMO DIJALOG: Gruba provokacija kosovskih vlasti

zastava

Tanjug/​Sava Radovanović

Takozvana ministarka spoljnih poslova lažne države Kosovo Meljiza Haradinaj Stubla izjavila je da predstavnici privremenih institucija u Prištini ne bi trebalo da učestvuju u dijalogu sa Beogradom, sve dok srpske vlasti ne povuku poternice prema pripadnicima bivše Oslobodilačke vojske Kosova, raspisane preko Interpola.

U poslednjih sedam dana u Turskoj i Albaniji tamošnje vlasti privele su na kratko veterane OVK Imri Iljazija i Murteza Kastratija, po poternicama Interpola a na zahtev, kako u Prištini tvrde, srpskog pravosuđa.

– Srbija, kao agresivna strana, koja se nije izvinila i nije izvela pred lice pravde ratne zločince koji su ubijali, masakrirali, silovali, uništavali i krali, ne bi trebalo da ima priliku da sedi za stolom dijaloga sa (tzv.) Kosovom, a da istovremeno ažurira političke poternice protiv boraca za oslobođenje i koji su branili svoj prag – rekla je Haradinaj Stubla prištinskim medijima.

POLICIJA PRONAŠLA ČUMETOVOG BRATANCA u automobilu sa RANOM NA GLAVI: Evo kakvo je trenutno zdravstveno stanje mladića

Buja kaže da bi lokalne institucije trebalo da traže od zemalja koje su priznale nezavisnost tzv. Kosova da ne priznaju listu Interpola radi procesuiranja pripadnika bivše OVK.

“SAMO SE ZAČUO VRISAK…” Poslednji detalji tragedije u Kraljevu gde je jutros pronađena MRTVA BEBA (INFO)

Prištinski analitičar za bezbednost Nuredin Ibiši smatra da – progon bivših pripadnika OVK dolazi kao rezultat neefikasnosti kosovskih institucija – koje, prema njegovim rečima, nekoliko godina nisu uspele da učlane lažnu državu Kosovo u Inteprol.

 

(Dnevne.rs/RTS)