Povreda Novaka je kraj tenisa koji poznajemo: Sudbina belog sporta je u Đokovićevim rukama! (FOTO)

djokovic

Novak je osetio oštar bol u ramenu; Foto: Tanjug/AP

Teniski svet i te kako je zabrinula povreda srpskog tenisera

Švajcarski tenise Sten Vavrinka pobedio je Novaka Đokovića u osmini finala US opena, a sama vest odjeknula je još jače posle predaje Srbina i povrede koje ga očekuje nova pauza i oporavak.

Aktuelni svetski broj jedan morao je da preda meč Vavrinki zbog povrede levog ramena u trećem setu, što je odmah prokementarisao na konferenciji  za novinare.

– Već posle nekoliko gemova meča sam predosetio da ću možda morati da prekinem meč. Razmišljao sam da ću to da uradim kad sam izgubio drugi set. Pokušao sam još nekoliko gemova i na kraju sam ipak to morao da uradim – istakao je Novak i dodao:

SRAMOTNO! Pogledajte šta je HILJADE NAVIJAČA na US Openu radilo Novaku Đokoviću kada je ostao bez titule (VIDEO)

– To je nešto što se, barem mi je tako preneseno, već mesecima vuče, samo se sada pogoršala situacija određenim pokretima, možda naglim pokretima koji su izazvali traumu u određenim delovima ramena.

Usled svega toga se desilo svašta nešto unutra o čemu stvarno ne želim da pričam Znam da ljudi žele da znaju, ali stvarno ne volim da pričam o povredama, pogotovo kada gubim jer onda to skreće pažnju sa protivnika i onoga što je on uradio.

djokovic

Foto: Tanjug/AP

Ova povreda iznenadila je navijače u Srbiji, ali i ljubitelje tenisa širom sveta. Tako Marka donosi naslov “Đokovićeva povreda ugrožava budućnost tenisa”. Naime, Španci pišu da je ova povreda nešto što je najmanje trebalo pravim navijačima u svetu i da bi ona mogla da označi kraj “velike trojke”.

Oni navode da je ova povreda “giljotina svetu tenisa” jer je delovalo da je samo Đoković u odnosu na Nadala i Federera bio spreman da dominira narednih godina. Španci su uvereni da bi, u slučaju da se ispostavi da je povreda ramena ozbiljna, povlačenje Novaka sa US Opena i predaja meča VAvrinki  mogla da označi i kraj tenisa kakvog znamo jer je Nadalova forma u ozbiljnoj krizi, Federer bije bitku sa godinama, a “beli sport” među mladim teniserima nema istaknutog naslednika.

Oni zakljuluju da je sudbina tenisa u Novakovim rukama.

     

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)