POTVRĐENO! Sastanka u Parizu NEĆE BITI! (INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Sastanak u Parizu, na kome je trebalo da se, u organizaciji Nemačke i Francuske, sastanu Beograd i Priština, neće biti održan!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da 99 odsto Samit u Parizu, koji bi bio drugi susret nakon Samita u Berlinu održanog pre mesec dana uz prisustvo nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona, neće biti održan.

Od prethodnog susreta regionalnih lidera u regionu, nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron pokušavali su da utiču na Prištinu sa povuče takse na robu iz Srbije.

balkan

FOTO: INSTAGRAM / PRIVATNA ARHIVA

Prethodne nedelje, izaslanici iz Berlina i Pariza sastajali su se više puta sa Ramušem Haradinajem i Hašimom Tačijem kako bi ih pritisli da povuku ranije donetu odluku, ali su ovi to kategorički odbijali. Sastanci “ispod žita” nisu imali efekta.Stav srpskog državnog vrha bio je jasan- nastavka dijaloga nema sve dok takse na robu iz centralne Srbije budu na snazi.

MATIJA BEĆKOVIĆ: Recite mi Crnogorci zašto živite u Srbiji, kad je Srbija okupator?

Merkelova i Makron sebi nisu smeli da dozvole da se sastanak u Parizu održi i da se poput onog u Berlinu završi bez ikakvih rezultata. Zato je zajednička procena bila da sastanka ne bude.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je izjavio da su za Prištinu jedini autoritet Sjedinjene Države i da je to sve jasnije i evropskim silama.

Francuski predsednik Emanuel Makron dolazi u Srbiju 15. i 16. jula i to će biti prilika da se razgovara o Kosovu.

         

(Dnevne.rs /Izvor:  I. M. Jasnić, Blic)