POTRESNO SVEDOČENJE DEDE: Marijana nas sve izljubila i otišla da se obesi, brat je pronašao mrtvu

Foto ilustracija: Dnevne.rs/pixabay

Foto ilustracija: Dnevne.rs/pixabay

Miodrag G., deda petnaestogodišnjakinje iz sela Zlot kod Bora, koja je u petak sebi presudila u porodičnoj kući. Kanap je prebacila preko kuke na koju se kače svinje. Ispod nogu joj ostale papuče i prevrnuta stolica

NIČIM nije pokazivala da ima neke probleme. Rekla nam je da ide u drugu sobu da loži kotao, sve nas je poljubila i otišla. Posle nekog vremena unuk je krenuo u prostoriju gde koljemo stoku i tu je zatekao Marijanu sa omčom oko vrata. Kanap je prebacila preko kuke za koju se kače svinje, a ispod nje su bile papuče i prevrnuta stolica. Strčao je do mene i rekao: “Dada se obesila.”

[adsenseyu4]

Ovo nam je ispričao Miodrag G. iz okoline sela Zlot kod Bora, čija se petnaestogodišnja unuka Marijana G, učenica srednje Tehničke škole u Boru, obesila u porodičnoj kući. Da sve bude još čudnije, pre godinu dana, na skoro identičan način, ubila se jedanaestogodišnja N. G. iz istog sela.

– Dobili smo dojavu da je devojčica od 15 godina pronađena mrtva – kaže za “Novosti” izvor iz policije. – Odmah smo se uputili na lice mesta, ali je rodbina već bila skinula telo sa grede i upalila sveće.

Tragedija se odigrala u okolini Zlota, na porodičnom imanju u rejonu zvanom Dubrava. Da se nešto čudno dešava posumnjao je Marijanin otac.

– On je bio na poslu i pozvao ju je na mobilni telefon – dodaje naš izvor. – Devojčica se, međutim, nije javljala, pa je pozvao svog sina i rekao mu da ide da pronađe sestru.

Dečak je obišao celo imanje, pre nego što je ušao u prostoriju gde kolju svinje.

– Kada je otvorio vrata, video je sestru obešenu. Kanap je vezala za kuke na koje se inače kače svinje – nastavlja naš izvor. – Pozvao je oca, koji je obavestio policiju, a onda dojurio kući. Nesrećno dete je najverovatnije slomilo vrat, ali obdukcija to tek treba da potvrdi.

Kako saznajemo, devojčica ničim nije odavala da je depresivna ili da se sprema da digne ruku na sebe. Nije ostavila oproštajno pismo, tako da je tajnu samoubistva najverovatnije odnela u grob.

– Bila je dobar đak – ispričali su nam Marijanini drugovi. – Nikada se nije žalila, niti je bila tužna. Do septembra se zabavljala sa jednim momkom, ali nismo stekli utisak da je patila posle raskida. A možda je to samo vešto krila.

U šoku su i svi iz Tehničke škole u Boru koju je Marijana pohađala.

– Znamo da je živela sa ocem, bratom i maćehom u okolini Zlota – rekao nam je jedan od njenih školskih drugara. – Navodno, majka ih je napustila dok su još bili mali. Međutim, zaista nikada nije odavala utisak da je tužna ili uznemirena.

Podsetimo, početkom prošle godine, učenica četvrtog razreda OŠ “Petar Radovanović” u borskom selu Zlot N. G. (11) pronađena je obešena o gredu u svojoj sobi! Sve se desilo u porodičnoj kući udaljenoj nekoliko kilometara od tog mesta. N. G. je bila u kući sa majkom, babom i dedom. Kazala je majci da ide u svoju sobu da nalakira nokte. Međutim, kako se dugo nije pojavljivala, ukućani su ušli u njenu sobu i pronašli je mrtvu.

[adsenseyu1]

Po nepotvrđenim informacijama, devojčica je, iz još neutvrđenih razloga, uzela konopac kojim se vezuju bale sa senom. Napravila je omču, prebacila je preko grede i presudila sebi. Majka je pokušala da pomogne svojoj ćerki jedinici, ali u tome nije uspela. Deda i baba su pozvali oca i Hitnu pomoć, čije su ekipe ubrzo stigle na lice mesta. Međutim, lekari su samo mogli da konstatuju smrt nesrećne devojčice.

Ubrzo je stigla i policija, koja je obezbedila lice mesta. Kuća u kojoj je nastradala N. G. nalazi se nekoliko kilometara od centra sela. Do nje se, izlokanim putem, jedva stiže i terenskim vozilom.

– Bila je odličan đak i uvek je bila vesela – ispričao nam je tada jedan od rođaka. – Nikada se nije žalila, iako je svakodnevno pešačila do škole nekoliko kilometara. Sa svakim je pričala i uvek je bila vesela. Nikada ne bih ni pomislio da bi mogla da podigne ruku na sebe.

VEŠTAČE TELEFON

MOBILNI telefon Marijane G. policija je uzela i odnela na veštačenje. Kako nam je rečeno, s obzirom na to da ona nije ostavila oproštajno pismo pokušaće da proverom poziva i poruka utvrde zašto je digla ruku na sebe.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Lj.trifunović,Novosti.rs)

[adsenseyu2]