POTRESNI DETALJI UTAPANJA DETETA U ARILJU: Suze su mi tekle gledajući kako dečak (5) nestaje u vodi

reka

Foto: Pixabay, Printskrin: Youtube/Glas Zapadne Srbije

DEČAK B. K. iz ariljskog naselja Rigošte, star pet godina, utopio se u subotu u Rzavu, pošto je oko podneva upao u nabujalu reku na gradskoj plaži u Arilju.

Pripadnici štaba za vanredne situacije, tim za spasavanje na vodi, kao i vatrogasci iz Arilja, Požege i Užica tragali su za nesrećnim detetom gotovo dva časa, a pronašli su ga u granju nedaleko od mosta, 200 metara od mesta gde je upao u vodu. Još je davao znakove živote, ali, uprkos naporima tima za spasavanje i pripadnika Hitne pomoći, dečak je ubrzo izdahnuo.

– Dečak je bio sa ujakom i starijim bratom u parkiću. Dete se ljuljalo na ljuljašci, a onda je reklo da ide da vidi ribice. Kada je prišlo reci, okliznuo se s kamena i palo u vodu. Ujak je u tom momentu stajao kod ljuljaške okrenut leđima i gledao ka putu. Kada je dete upalo u vodu, ujak je odmah potrčao, ali je voda već ponela dečaka. U parku je bilo još naroda, trčali su pored obale, pa i ja sa njima, ali voda je bila brža. Nosila je dete velikom brzinom. Suze su mi tekle gledajući kako dete nestaje u vodi – pričao je u subotu Goran, jedan od očevidaca događaja.

Prema rečima načelnika Štaba za vanredne situacije u Užicu Saše Cicvarića, smrt dečaka konstatovana je u 14.25, posle neuspelog pokušaja reanimacije. Nestanak deteta policiji je prijavio njegov ujak.

‘POBEDNIČKI INTERVJU ZA PROŠLU GODINU’: Pogledajte kako je Srđan ‘ISPRESKAKAO’ Staniju u jutarnjem programu (VIDEO)

– Oko 12 časova dobili smo dojavu od Policijske stanice Arilje da je dete upalo u vodu – rekao je Cicvarić. – Na mesto događaja izašli smo sa četiri pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice Arilje i istog momenta alarmirali smo tim za spasavanje na vodi iz Užica. Oni su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju, a, pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je telo odneto velikom brzinom, već smo u Požegi počeli sa pretragom. Tim za spasavanje na vodi pronašao je dečaka i odmah je pokušana reanimacija – zaključio je Cicvarić.

Kako “Novosti” saznaju, pripadnici Sektora za vanredne situacije pokušali su reanimaciju još na vodi, i dečak je u jednom trenutku izbacio vodu iz pluća. Nakon toga, prevezen je u Dom zdravlja, ali je u međuvremenu preminuo.

Majka nesrećnog mališana došla je u Dom zdravlja odmah pošto je obaveštena o nesreći, gde joj je i saopštena tragična vest.

IZBEGLICE

OTAC petogodišnjeg dečaka nalazi se trenutno u Tadžikistanu, gde radi kao vozač. Do zaključenja ovog broja, nije bio obavešten o smrti sina.

ESTRADA NA METI LOPOVA: Sakiću obili kuću, KAMERE SVE SNIMILE (VIDEO)

Saznajemo da je očeva familija izbegla iz Bosne za vreme rata, dok je majka iz Arilja. Majka Vesna radi u jednoj ustanovi kao čistačica, a otac je u Tadžikistanu.

Sećate se dečaka koji je sa 13 GODINA POSTAO OTAC? Desio se NEOČEKIVANI OBRT

(Dnevne.rs/Izvor: Novosti.rs, Z. Gligorijević, D. Novović)