POTRESNA ISPOVEST NAPADNUTIH SRBA SA KOSOVA: Psovali su nas i udarali, pokušali smo da se odbranimo…

Kosovo

Foto: Tanjug/Boki

Troje Srba iz Starog Grackog, povređenih u sredu uveče u sukobu sa Albancima i tokom intervencije policije, prevezeni su u Laplje Selo gde im je ukazana lekarska pomoć.

Svi povređeni, među kojima i jedna beba, su iz porodice Matović, javlja RTS i dodaje da je policija nakon incidenta privela jednog Albanca i jednog Srbina.

UŽAS NA KOSOVU: Albanci napali srpsku decu, u opštem metežu povređena ŠESTOMESEČNA BEBA

Najstarija Gorica kaže da je grupa Albanaca dobacivala njenoj snaji i komšinici dok su u selu šetale decu i upućivala im psovke.


– Oni su ih psovali i svašta su im govorili i ovog malog su dirali, udarili ga, onda je stariji sin došao i rekao zašto su ga dirali, oni su i dalje ostali tu. Mi smo zvali policiju i kada je došla da moj sin da izjavu, on ga je udario pred policijom – objašnjava Gorica Matović.

– U toj situaciji brat je u samodbrani udario njega, ja sam skočio tu za brata, i tada je prišao policajac i meni i bratu u oči direktno isprskao suzavac – ispričao je Milivoje Matović.

On je dodao da se sve završilo tako što su njegovog brata u policijsku stanicu odveli zajedno sa mladićem koji je napravio problem.

OTKRIĆE FORENZIČARA IZ AMERIKE: Nad Jelenom Marjanović se iživljavalo više osoba, među njima je bila i jedna žena?!

Dežurni lekar u Hitnoj pomoći Marjan Madić izjavio je za RTK2 da je oko 20:20 časova troje povređenih iz Starog Grackog na Kosovu dovezeno svojim vozilom u službu Hitne medicinske pomoći u Lapljem Selu.

Prema njihovim navodima, prethodno je došlo do konflikta među mladićima u Starom Grackom.

TRAŽE PUTOKAZE NA ALBANSKOM JEZIKU: Albanci u Preševu i Bujanovcu ne razumeju i ne mogu da čitaju srpski!

Kako se navodi, zatim je intervenisala tzv. Kosovska policija koja je koristila biber sprej, od kog je opekotine u predelu očiju i vrata zadobio 14-dečak , kao i majka (53) i beba stara godinu dana, koja je prošla sa blagim opekotinama očiju.

Madić je kazao da im je pružena adekvatna pomoć i da je njihovo trenutno stanje stabilno.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)