POTOMCI NEKADAŠNJIH VLASNIKA TRAŽE SVOJE KUĆE: Ceca, Vuk i Ružica ostaju na ulici!?

Vuk

Foto montaža: Dnevne.rs/Telegraf/MediacentarBeograd/instagram

Potomci nekadašnjih vlasnika potražuju objekte oduzete posle Drugog svetskog rata, koje između ostalih sada koriste pevačica, stranka Srpski pokret obnove i Đinđićeva udovica

Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović, Srpski pokret obnove, čiji je lider Vuk Drašković, ali i udovica pokojnog premijera Zorana Đinđića Ružica po svoj prilici moraće da izađu iz objekata koje koriste, saznaje Kurir.

Te objekte u procesu restitucije potražuju naslednici nekadašnjih vlasnika kojima je imovina nepravedno oduzeta posle Drugog svetskog rata.

Više vlasnika

Ceca poseduje lokal u prizemlju zgrade u Knez Mihailovoj ulici broj 9, čiji povrat zahtevaju potomci nekad čuvenog trgovaca Velizara Mitrovića.

– Oni potražuju celu zgradu, u čijem su prizemlju dva lokala, od kojih je jedan u vlasništvu Ražnatovićeve. Drugi lokal pripada kompaniji „Delta M“ Miroslava Miškovića, dok je ostatak zgrade u vlasništvu Miodraga Kostića Koleta. Proces restitucije na ovom objektu još uvek nije završen. Inače, od svega oduzetog posle rata sad se potražuje samo 20 odsto – ističe predsednik Mreže za restituciju Milivoje Antić.

U problemu je i Ružica Đinđić, koja već 15 godina koristi kuću u Tolstojevoj 35 na Dedinju, koju potražuje Darinka Tatalović (82). Baka Darinka je zbog te imovine čak štrajkovala glađu ispred Agencije za restituciju, ali i pretila da će se dići u vazduh. Kad je Zoran Đinđić postao premijer, na korišćenje je dobio i kuću u Užičkoj 40, koju njegova supruga i dalje koristi, a za čiji povrat su zahtev podneli naslednici češkog bankara Boukala.

PUKLI MNOGI BRAKOVI U ČAČANSKOM KRAJU: Masovne tuče zbog utvrđivanja očinstva!

I sudije izbacuju

Takođe pred iseljenjem je i SPO, s Vukom Draškovićem na čelu, koji će posle skoro dve decenije morati da izađe iz prostorija u Knez Mihailovoj 48, na koje pravo polaže više lica. Iseljenje SPO je zakazano za 13. januar, ali je na to uložena žalba.

Sporna je i zgrada Visokog saveta sudstva u Resavskoj 42, koju potražuje ćerka pokojnog sportskog komentatora Dragana Nikitovića.

U Agenciji za restituciju Kuriru je potvrđeno da SPO napušta zgradu, dok sudbina kuće Ružice Đinđić još nije određena:

– Za objekat u Tolstojevoj 35 doneto je rešenje kojim se odbija zahtev podnosilaca za vraćanje i protiv ovog rešenja podneta je žalba Ministarstvu finansija, koje je drugostepeni organ, kao i u slučaju zgrade Visokog saveta sudstva.

ŠOKIRAO REGION IZJAVOM O TOMI ZDRAVKOVIĆU: Nije bio dobar pevač, ali je imao dobro pesme

-Za Knez Mihailovu 9 pronašli smo samo jedan zahtev, za koji neće biti doneta pozitivna odluka, budući da se radi o zakupcu, a ne i vlasniku lokala. Moguće je da postoji još neki zahtev za ovu lokaciju.

HOROR U ŠKOLSKOM DVORIŠTU! Momku (20) iz Batajnice smrskali lobanju bejzbol palicom!

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs/ S. Tomčić – J. Pronić)

2 Comments on "POTOMCI NEKADAŠNJIH VLASNIKA TRAŽE SVOJE KUĆE: Ceca, Vuk i Ružica ostaju na ulici!?"

  1. ALAVOST…

  2. Dulic Vladimir | 14. January 2018. at 13:13 |

    Dokle cete te prokletinje da nam namecete preko idiotskih objava?

Comments are closed.