POTENCIJALNA PRVA DAMA SRBIJE: Ona je osvojila srce Belog Preletačevića

Preletačević

Foto: Fejsbuk

Maja Janić je potencijalna prva dama, ne nosi prezime Preletačević, ali je najveća podrška Belom.

Ljubiša Preletačević je svakako najneobičniji kandidat za predsednika, ali i potencijalna prva dama se bitno razlikuje od svoje konkurencije. Student je FON-a, bila je kapiten Partizana, a Belom pravi i jedan od njegovih zaštitnih znakova – štrika mu vunene bele čarape.

Ona nema alter ego koji joj, po Lukinim rečima, ne treba. Predstavlja podršku koja je pravom Luki Maksimoviću neophodna i koja mu mnogo znači. Zajedno su već pet godina a posle izbora možda i na papiru postane zvanično prva dama.

 

[adsenseyu4]

– Luka se promenio, ali na bolje. Angažuje se, trudi, ima veliku volju da sve ovo uspe. Sviđa mi se kako se usklađuje sa pričom. Bila sam uplašena u početku, ali kad sam videla koliko je srećan, vrlo brzo me je strah prošao – priča Maja koja smatra da je još rano da priča o ulozi prve dame, ali ne krije da bi to bila kruna njihovog truda i angažovanja.

Ipak, kao skromna devojka, nije želela previše da priča o sebi pa je inicijativu u razgovoru preuzeo Luka.

– Maja je divna i fina devojka koja studira FON. Veoma staložena osoba koja mi predstavlja često preko potreban balans ne samo u ovoj priči već i životu generalno – kaže Luka.

Po njegovim rečima, Maja je bila uspešan sportista kao kapiten vaterpolo tima Partizan, a očekuje da će biti više nego uspešna prva dama.

– U celoj ovoj priči u kojoj sam se našao, ona se dosta angažuje. Skupljala je potpise, ide sa mnom svuda, neretko je znatno hrabrija i ozbiljnija od mene – ponosno priča Luka.

Maja studira FON, a igrala je i vaterpolo

Foto: Fejsbuk

Kako su oboje objasnili, već dugi niz godina funkcionišu sjajno, ističu da se nikad nisu svađali i da su uvek bili podrška jedno drugom.

 

[adsenseyu1]

– Ja sam jedno vreme bio u depresiji. Znao sam da imam talenat, ali nisam mogao da isplivam na površinu. Ništa se nije događalo pa smo, svesni situacije u državi, jurili da idemo u inostranstvo da radimo. Kada god bih klonuo razmišljajući o tim stvarima, Maja mi je uvek dizala raspoloženje… Uvek! – pun je reči hvale o svojoj lepšoj polovini Luka Maksimović.

Otac Duško: Ponosan, ali i uplašen

Duško Maksimović, Lukin otac, nije krio ponos zbog neverovatnih rezultata koje postiže njegov sin.

– Ovo dete je ludo. Od njega me ništa ne bi iznenadilo, ali kandidatura za predsednika, to nisam mogao da očekujem – kroz smeh je rekao Duško.

Kako kaže, zna da, ako bi ga kočio, sve bi otišlo dođavola te mu sad daje savete da ne prokocka uspeh koji je ostvario i da radi na tome da bude samo još bolji.

Ipak, priznaje da su i on i supruga bili uplašeni i da još nisu skroz opušteni znajući šta sve politika nosi sa sobom. Kako je Luka rekao, svesni su da više nije sam.

– Videli su koliko je ljudi uz mene, da nisam sam u vatri. To ih umiruje – zaključio je razgovor Luka.

 

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:Dušan Ivković,Blic.rs)

 

[adsenseyu2]