POSTUPAK IZNENADIO REGION: Zoran Milanović položio zakletvu i poslao poruku Srbiji (FOTO)

politicar

Foto: AP /Tanjug

Hrvatski analitičari su Milanovićev govor ocenili kao primeren i uravnotežen

Zoran Milanović položio je zakletvu i postao peti predsednik Hrvatske, a tokom inauguracionog govora parafrazirao je pesmu kultnog beogradskog benda Ekaterina velika (EKV).

„Ovo je kuća za nas. Za sve nas. Za nas koji smo tu, za generacije koje dolaze, i za one koji dolaze, i za one koji će se vratiti svojoj kući“, rekao je Milanović, a hrvatski portal Indeks primećuje da je rečenica ‚ „ovo je kuća za nas“ ujedno i stih pesme „Zemlja“ beogradskog rok benda.

Pesma EKV „Zemlja“ počinje stihovima „Ovo je zemlja za nas, ovo je zemlja za sve naše ljude, ovo je kuća za nas, ovo je kuća za svu našu decu…“.

Na pitanje da li je neobično što je Milanović u govoru upotrebio izraz koji se nalazi i u pesmi srpskog benda, analitičar Davor Đenero je rekao da ne vidi ništa neobično da predsednik govori modernim jezikom.

TRAGEDIJA! Mladi srpski fudbaler PREMINUO na treningu

„Treba znati da se ova inauguracija s više pažnje prati u Beogradu nego u Hrvatskoj. Milanović je građanima Srbije poslao poruku da se ono što misli o Vučiću ne odnosi na državu Srbiju i na njene državljane“, ocenio je Đenero, prenosi „Jutarnji list“.

 

(Dnevne.rs /