POSLEDNJE ZBOGOM, NAŠ VALTERE: Ovako su se prijatelji, u Domu sindikata, oprostili od Bate Živojinovića! (VIDEO) (FOTO)

bata

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Druga komemoracija biće održana sutra u 11 sati u Starom dvoru Skupštine grada Beograda. Dva sata kasnije, u 13 sati na Novom groblju u Beogradu, biće održano opelo, a zatim će slavni Valter biti ispraćen na večni počinak u Aleji velikana

U velikoj sali Doma sindikata u Beogradu, u organizaciji Socijalističke partije Srbije, održana jedna od dve komemoracije posvećena Velimiru Bati Živojinoviću, velikanu srpskog glumišta, koji je umro u nedelju uveče u Specijalnoj bolnici “Sveti Sava”.

Brojni građani uputili su se da upute poslednji pozdrav Bati, a on ih je sve vreme “dočekivao” sa platna na kojem su se smenjivale fotografije iz filmova i serija u kojima je igrao.

Komemoracija je počela minutom ćutanja, posle kog je uvodni govor održao Branislav Tomašević.

[adsenseyu1]

– Okupili smo se ovde da odamo počast najvećem glumcu našeg vremena. Postao je Bata nacioanale, večiti simbol našeg vremena – rekao je Tomašević.

Dok su se u dupke punoj sali Doma sindikata okupljali građani i političari SPS-a, čiji je Bata bio član,njegova supruga Lula je sve vreme plakala.

Funkcioner SPS-a i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, rekao je za “Telegraf” da je Bata za njega bio neviđeni šmeker.

– Bata je deo naših života. Neko kome smo se svi divili. Za sve je on glumčina, što i jeste, a za mene koji sam mu bio mlađi drug on je neviđeni šmeker – istakao je Antić.

Slavni Valter umro je oko 23 sata u nedelju, 22. maja. Njegovo zdravstveno stanje prethodno se pogoršalo uoči Vaskršnjih praznika, zbog čega mu je, u međuvremenu, u Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” amputirana i jedna noga.

[adsenseyu1]

Kada je rana počela da mu zarasta, pre desetak dana je prebačen u bolnicu “Sveti Sava”, gde je i proveo svoje poslednje trenutke. Umro je u snu, usled udružene grupe bolesti koje su ga mučile.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Druga komemoracija biće održana sutra u 11 sati u Starom dvoru Skupštine grada Beograda. Dva sata kasnije, u 13 sati na Novom groblju u Beogradu, biće održano opelo, a zatim će slavni Valter biti ispraćen na večni počinak u Aleji velikana.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf. rs)