POSLEDNJE SVETSKO ISTRAŽIVANJE: Ovo je 10 mogućih meta terorističkog napada, na 7. mestu je jedan grad u Srbiji! (INFO)

mapa

Printskrin: Google/maps, Tanjug/AP

Na listi gradova u kojima se mogu dogoditi teroristički napadi, pored Pariza i Belfasta, našli su se i Atina, Brisel, Berlin, Nikozija, Priština, Tirana, Skoplje, Monako

Prema istraživanjima Verisk Maplecroft-a, evropski gradovi sve su poželjnije mete islamističkih militanata. Pariz i Belfast proglašeni su za dva najsmrtonosnija grada u Evropi, a među prvih 10 našao se i jedan srpski grad.

Mete islamističkih militanata su prestonice 10 evropskih zemalja, pa su se na listi potencijalnih terorističkih napada tako, pored Pariza i Belfasta, našli i Atina, Brisel, Berlin, Nikozija, Priština, Tirana, Skoplje, Monako.

[adsenseyu1]

Treće mesto “najpoželjnijih meta” terorista pripalo je grčkoj prestonici, četvrto Briselu, peto Berlinu, šesto Nikoziji, a na sedmom, verovali ili ne, je srpski grad Priština. Na osmom je Tirana, pa na devetom Skoplje, a na desetom Monako.

Verisk Maplecroft je vodeća svetska firma koja se bavi globalnom procenom rizika, pruža kritički uvid u u probleme, ali i pruža pomoć organizacijama, tako da je istraživanje koje je sprovela kada su u pitanju najsmrtonosniji gradovi u Evropi u pitanju, zaista ozbiljno.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu1]