POSLEDNJA VESTI: Miroslav Mišković osuđen na pet godina zatvora i osam miliona dinara zbog utaje poreza (INFO)

vest

Foto: Dnevne.rs

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića jer je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko 320,3 miliona dinara, odnosno oko tri miliona evra. Istom odlukom Mišković je danas oslobodjen od optužbi da je oštetio putarska preduzeća, odnosno da je finansijskim poslovanjem izvlačio novac iz njih.

Sudija Maja Ilić rekla je da je sudsko veće odluku donelo jednoglasno.Vlasnik Delte nije prisustvovao izricanju presude, na šta i nije obavezan.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u završnoj reči zatražilo da sud osudi Miškovića na kaznu od 12 godina zatvora i novčanu kaznu, dok je Miškovićeva odbrana tražila oslobađajuću presudu.

[adsenseyu5]

Miškovićevom sinu Marku i ostalim optuženima je 25. februara izrečena prvostepena presuda kojom su oslobođeni optužbi za zloupotrebe kojima su oštećena putarska preduzeća.

Međutim, Marko Mišković je osuđen zbog utaje poreza na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, uz obavezu da njegovo preduzeće “Merainvest” plati porez od oko 320,3 miliona dinara.

Mišković i njegov sin Marko bili su uhapšeni u decembru 2012. godine.

Posle višemesečnog boravka u pritvoru pušteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od više miliona evra, a pasoši su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: Blic)