POSLEDNJA VEST: Haradinaj povukao zahtev Kosova za prijem u Interpol (INFO)

zlocinac

Foto: REUTERS

– Poverenje da Kosovo bude član Interpola već su dale mnoge zemlje, ali to nije dovoljno da bi Kosovu omogućilo da se pridruži ovoj svetskoj organizaciji – naveo je Haradinaj, a piše prištinski Zeri.info.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj povukao je zahtev Kosova za članstvo u Interpolu, na predstojećem sastanku te organizacije u Kini.

Haradinaj se u saopštenju zahvalio svim kosovskim institucijama koje su bile uključene,kao i svim međunarodnim partnerima i pozivao ih sve “da rade za Kosovo, kako bi ono postalo članica Interpola na sledećem zasedanju”.

[adsenseyu1]

Haradinaj je naveo i da je članstvo Kosova u Interpolu “direktan doprinos u borbi protiv međunarodnog kriminala i terorizma”, te i da je Kosovo “spremno da preuzme potpunu odgovornost” kao članica Interpolu.

O članstvu Kosova u Interpolu trebalo je da se raspravlja na Generalnoj skupštini ove organizacije, 26. septembra, u Kini.

PRIVATNI FORENZIČARI OTKRIVAJU, JELENA SAMA OTKRIVA SVOG UBICU: Neverovatan obrt, imamo 7 novih tragova u slučaju Marjanović (INFO)

Članstvo Kosova trebalo je da bude razmatrano na Generalnoj skupštini Interpola, novembra prošle godine, ali je odloženo, zbog, kako je tada saopšteno, sprovođenja studije o učlanjenju, koja će biti predstavljena upravo na ovogodišnjem zasedanju Generalne skupštine.

BRUKA I SRAMOTA: Pravoslavni sveštenik nije hteo da sahrani troje dece koja su stradala u požaru, odbio jer nisu krštena!

Iako je zahtev za članstvo podnet 2016. godine, Kosovo za učlanjenje aktivno lobira od 2015.

(Dnevne.rs /Izvor: Blic)

[adsenseyu5]