Poslednja saznanja britanske policije: Ruski agent Sergej otrovan kod svoje kuće? (FOTO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Sumnja se da su Skripal i njegova ćerka otrovani ispred ulaznih vrata

Britanska policija otkrila je u sredu da su bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripal i njegova ćerka došli u dodir sa nervnim agensom ispred vrata njegovog doma, piše Sputnjik.

Kako se navodi u izveštajima, istražitelji su najveću koncentraciju otrovnog gasa otkrili baš ispred kuće bivšeg ruskog agenta. Oni su pronašli tragove nervnog agensa “novičok” i na drugim lokacijama, ali im je koncentracija bila mnogo manja.

NISU STALI UZ BRITANCE: Ovih DEVET zemalja EU neće proterati ruske diplomate, a evo i zašto (INFO)

– U ovom trenutku naše istrage, verujemo da su Skripalovi prvi put došli u kontakt sa nervnim agensom na samim ulaznim vrtaima kuće – rekao je Din Hejdon, šef komande antiterorističke jedinice. – Zbog toga, najveći deo naših istraživanja smo usmerili oko te adrese.

Skripal i njegova ćerka su i dalje u kritičnom stanju pošto su bili izloženi otrovu, 5. marta u Solsberiju u Velikoj Britaniji. Otac i ćerka su pronađeni u “katatoničnom” stanju, na klupi, pre nego što su prebačeni u obližnju bolnicu.

VELIKI LJUBAVNI HOROSKOP ZA APRIL 2018: Škorpija ima sve što joj treba da bi našla svoju sreću, Bik zavodi, nova veza za Vodoliju (ASTROLOGIJA)

Pošto je za trovanje okrivljena Rusija, britanska premijerka Tereza Mej, 14. marta je najavila proterivanje 23. ruskih diplomata iz Velike Britanije.

Uskoro opširnije…