POSLEDNJA PONUDA ANGELE MERKEL GRCIMA: Napustite Evrozonu i biće vam oprošten deo duga (INFO)

politicari

Merkelova smatra da bi grčki povratak na drahmu dugoročno bio isplativ, s obzirom da bi slabija valuta značila lakši izvoz grčke robe

Nemačka kancelarka Angela Merkel predložiće da Grčkoj bude oprošten deo duga, ali i da Atina napusti Evrozonu, tvrdi tiražni tabloid “Bild”.

List navodi da neće biti novog paketa finansijske pomoći Grčkoj, odnosno da Nemci više ne žele da učestvuju ni u kakvim novim kreditnim sistemima za Atinu.

Angela Merkel je, kako se ocenjuje, sklona da ponudi oprošaj dela duga i da pozove EU da pomogne Grcima kroz humanitarne donacije, a u obnovi ekonomije Atina će imati na raspolaganju evropske fondove. Kako se sad spekuliše, Merkelova smatra da bi grčki povratak na drahmu dugoročno bio isplativ, s obzirom da bi slabija valuta značila lakši izvoz grčke robe i povećani broj turista, što bi mogućilo otvaranje novih radnih mesta.

Mediji su već najavili da će grčki premijer Aleksis Cipras danas na sastanku šefova Evrozone predstaviti novi predlog za rešavanje grčke krize, koji, navodno, uključuje zahtev da se Grčkoj otpiše 30 odsto duga. Međutim, grčki dnevnik “Katimerini” navodi da se od 18 premijera ili šefova država Evrozone čak 16 protivi otpisu dugova. Oni žele da Grčka bude izbačena iz monetarne unije.

Najbliže saveznike Cipras bi mogao pronaći u premijerima Francuske i Italije Manuelu Valsu i Mateu Renciju, koji i dalje žele da se postigne dogovor, čak i ako to uključuje otpis grčkih dugova.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Srna)

4 Comments on "POSLEDNJA PONUDA ANGELE MERKEL GRCIMA: Napustite Evrozonu i biće vam oprošten deo duga (INFO)"

  1. Samo POsteni imaju razloga izaci iz teroristicko-kriminalne Evropske ZAjednice!!!

  2. Mnoge njemacke Banke pomazu i financiraju nuklearni Rat u Afganistanu!!!

  3. Mnogi ne znaju da su CIA i NATO stvorili Evropsku Zajednicu, vec je to moralni
    razlog izaci iz nacisticke Evropske Zajednice!!!

Comments are closed.