POSLATI U PRITVOR! Češki navijači poneli dron i zastavu “Kosovo je Srbija” u Prištinu, ali su uhvaćeni pre utakmice! (FOTO)

zastava

Foto: AP

Nije im uspelo da režiraju revanš za meč od pre pet godina

Češki navijači spremili su dron sa zastavom “Kosovo je srpsko”, uoči utakmice Kosovo – Češka na stadionu “Fadilj Vokri”!

Selekcija tzv. Kosova domaćin je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. u subotu u 15 časova, a mere pretresa bile su rigorozne za gostujuće navijače.

Poznato je da češki ultrasi pružaju veliku podršku Srbiji i veoma često se na češkim tribinama kače transparenti “Kosovo je Srbija”, ovaj put su želeli da prirede predstavu sa dronom, koji bi nosio zastavu “Kosovo je srpsko”. Policija u Uroševcu je kod šest muškaraca i dve žene pronašla zastave i dron, koji su zaplenjeni, prenosi sajt “Indeksonlajn”.

Oduzete su dve zastave Srbije, jedan transparent, jedan dron, jedna kamera i dva uređaja za radio-vezu. Takođe, jedan od Čeha imao je i državljanstvo Srbije, a svi su po nalogu tužioca poslati u pritvor.

Podsetimo, pre pet godina, na utakmici reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu na stadionu Partizana, duel je prekinut u 42. minutu zbog drona sa zastavom “Velike Albanije”, kojim je upravljao Ismail Morina.

   

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)