POSETA U SPUŠKOM ZATVORU: Ombudsman pitao Saru Vidak šta se desilo, njen odgovor je malo neobičan

Spuž

Foto: Fejsbuk

Predstavnici institucije ombudsmana posetili su danas srpsku državljanku Saru Vidak koja se nalazi u pritvoru u Spužu i konstatovali da se njena prava u pritvoru poštuju.

Kako se navodi u saopštenju ombudsmana, Vidak je rekla da smatra da slučaj nije etnički motivisan, ali da se smatra nedužnom, dodajući da čitavu situaciju smatra za veliki nesporazum i da nikada nije imala problema sa pravosudnim organima, prenosi RTCG.

Kako se navodi, razgovor je obavljen u prostorijama Istražnog zatvora u Spužu, a poseta je izvršena po zamolnici Zaštitnika građana Srbije, Zorana Pašalića.

UŽAS U DOMU ZA STARE: Vezuju ih i ostavljaju da leže uneređeni!

Tom prilikom Vidak je predstavnicima Institucije ombudsmana rekla da smatra neosnovanim pritvaranje, da je nedužna kao i da želi što pre da izađe iz pritvora.

Ranije danas objavljeno je da je suđenje Sari Vidak (20), studentkinji iz Beograda, državljanki Srbije i Kanade, zakazano za 31. avgust u Kotoru, a do tada ona će ostati u pritvorskoj jedinici zatvora u Spužu, ukoliko sud u međuvremenu ne prihvati ponuđenu garanciju od 10.000 evra da bi se branila sa slobode.

NEOČEKIVANI OBRT: Slađana Tomašević nasrnula na uglednog profesora sa štapom, ćerka stala u odbranu oca i ošamarila je?!

Sara Vidak je optužena da je napala sudiju Prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić dok je obavljala službenu dužnost, a navodno zbog izrečene kazne od 90 evra za saobraćajni prekršaj Sarinom momku.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)