POSAO ZA 2.500 RADNIKA: Nemački div otvara fabriku u Kruševcu!

grad

Foto: printscreen/instagram

Beograd — Nemačka kompanija Kromberg i Šubert otvoriće u četvrtak u Kruševcu fabriku za proizvodnju kablova za auto-industriju

U njoj će kad bude radila u punom kapacitetu, do 2022. godine, biti zaposleno 2.500 ljudi.

Predstavnici te kompanije, Vlade Srbije i Grada Kruševca potpisali su u oktobru 2016. sporazum o toj investiciji čija je vrednost oko 29 miliona evra.

OČAJNI RODITELJI NASTRADALOG ALEKSE: Zgazio je našeg anđela, umesto igračaka, kupili smo mu maleno odelo i sanduk

Vlada je Krombergu i Šubertu dala podsticaje za otvaranje fabrike od 9,5 miliona evra a Grad Kruševac je ustupio 6,2 hektara zemljišta i obezbedio infastrukturne priključke.

U pogonu nemačke kompanije u Kruševcu trenutno radi oko 600 ljudi, dok je do kraja godine planirano da se uposli još 200.

Kromberg i Šubert je porodična kompanija za proizvodnju automobilskih komponenata, vodeći je globalni dobavljač žičnih sistema, kablova i proizvoda tehnologije brizganja. Zapošljava oko 38.000 ljudi na više od 30 lokacija u svetu.

TAČI NE PRESTAJE SA PROVOKACIJAMA: Na Kosovu se dogodio genocid od strane Srbije, a OVK je vodila pravedan rat!

Otvaranju fabrike u Kruševcu prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vlasnik kompanije Kromberg i Šubert Hans-Oto Kromberg, ambasador Nemačke Aksel Ditman i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

(Dnevne.rs/Izvor: Beta)