PORUKA PREMIJERKI: Nakon rasprave u Vladi, Vučić poručio ovo Ani Brnabić

predsednik

Foto: Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da premijerka Ana Brnabić, kao predsednica Vlade ima njegovu podršku kao predsednika Srbije i predsednika trenutno najsnažnije političke stranke u zemlji.

On je, gostujući na televiziji Pink, kazao da sporenja unutar vlade, o kojima su poslednjih dana pisali mediji, nisu u interesu ni Vlade, niti Srbije, te da su to pitanja za razgovore unutar vlade.

U tom kontekstu naveo je da se pre dva dana, u nekim medijima pisalo da država nije prihvatila, proširila, produžila mandat radnicima na aerodromu u Nišu.

EU NAM ZALUPILA VRATA: Nema ništa od učlanjenja bar do 2027. godine!

Primetio je da neki koji nemaju svoju politiku, kao što su Đilas, Jeremić i Janković, pokušavaju da naprave temu o tome da li aerodrom pripada državi ili ne.

Aerodrom u Nišu pripada po Ustavu državi. SNS je podigao broj putnika na 340.000, a nije to učinio DS, objasnio je on.

Rekao je da je zamerio premijerki što se uopšte pravda tim povodom: Vi vladate i imate pare – istakao je Vučić. Mislim da je Ana (Brnabić) trebalo da bude konsultovana, i konsultuje se s drugima, podvukao je on.

Vučić je tim povodom upitao i zašto se oko toga diže galama, kada su neki rekli da aerodrom pripada gradu.

Hoćete da država plaća, a da imate kombinacije na gradu. Da država bude tu da imate velike pare, i da budete velike baje- naglasio je on.

SRBE BACALI NA SMETLIŠTE: Srušen zid ćutanja oko albanskih zločina?

Poručio je da je socijaličko upravljanje završeno ogromnim neuspehom, da su onda došli najveći lopovi i sve opljačkali. Sada mu, kaže, i radnici iz Niša, za koje inače ima razumevanja, traže pare za ugašene fabrike koje su ugasile ranije vlasti.

Kažu, to su pare svih građana. I jesu, ali što ih nismo imali od 2008. do 2012. Sada ih imamo zato što neko vodi odgovornu politiku u javnim finansijama i domaćinsku politiku – kazao je on dodajući da razume radnike iz Niša i da će sa njima sesti i rešiti problem.

Štrajkuju što im nije isplaćeno ono što su žuti pokrali od 2003 do 2012 godine, koji su zatvorili sve fabrike u Nišu. Ja sada treba da platim to, pored sedam fabrika koje smo doveli. Nema problema, platićemo. Da li je to fer – upitao je Vučić.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)