POPLAVE UNIŠTAVAJU AMERIKU: Pogledajte neverovatan snimak potopljenog Teksasa (VIDEO)

poplave

Foto: Youtube print.

Meteorološka služba u Hjustonu je najavila da se očekuje oluja, koja se sporo kreće, ali da bi za nekoliko sati mogla doneti nove padavine

Neprestane kiše ponovo su zahavatile već natopljeno područje Teksasa, gde je od prošlog vikenda27 ljudi poginulo, a 11 se još uvek vodi kao nestalo.

Sinoć su u Hjustonu pale obilne kiše, koje su obnovile strah od novih poplava. Lokalne vlasti su saopštile da su rečni rukavci za sada u dobrom stanju, a naređena je samo jedna nova evakuacija za 30 kuća u Varatonu, jugozapadno od Hjustona i preporučena u Riberfrontu na jugoistoku Teksasa.

Reka Brazos, jugozapadno od Hjustona je izazvala najveći brigu, jer je poplavu preselila iz severnog i srednjeg Tekasasa nizvodno prema Meksičkom zalivu, prenosi AP.

[adsenseyu1]

Očekuje se da će plimni talas potoka koji se uliva u Brazos do ponedeljka porasti na 15 metara, kazao je Riki Meklauf koji meri vodostaj. Prema njegovim rečima, u vodi se ponekad pojavi njuška aligatora, a može se videti i zmija koja gmiže duž zamućene crne vode.

Meteorološka služba u Hjustonu je najavila da se očekuje oluja, koja se sporo kreće, ali da bi za nekoliko sati mogla doneti nove padavine.

Pogledajte video:

[adsenseyu1]
(Tanjug)
 

 

1 Comment on "POPLAVE UNIŠTAVAJU AMERIKU: Pogledajte neverovatan snimak potopljenog Teksasa (VIDEO)"

  1. Ovo kao da je Luizijana!…( a šta če se njoj desiti kada i oni budu odlučili da se “odlepe”?

Comments are closed.