PONEDELJAK JE DAN D ZA SRBIJU! Albanci uputili UZNEMIRUJUĆU PORUKU Srbima!

zastava

Foto: rojters/AP

Gradonačelnik južne Mitrovice, Agim Bahtiri, najavio je danas da će od ponedeljak zajedno sa građanima te opštine pokrenuti potpisivanje peticije za “ujedinjenje” tog i severnog dela grada, te da se nada da će tu peticiju potpisati i Srbi sa severa.

Bahtiri je na konferenciji za novinare rekao da je odluka o pokretanju peticije doneta na današnjem okruglom stolu sa čelnicima opštine i građanima.

Peticija će imati za cilj da ukidanje odluke iz 2007. godine o podeli Mitrovice na severni i juženi deo grada, rekao je Bahtiri, prenela je GazetaExpres onlajn.

Bahtiri je rekao da je odluka o pokretanju peticije doneta nakon što je Ministarstvo administracije i lokalne uprave ponistilo njihov zahtev o “ujedinjenju”, odnosno poništenju Zakona o podeli Mitrovice sa, kako je rekao, obrazloženjem da on nije legitiman.

SKANDALI NIŠ EKSPRESA: Divljanje na Ibarskoj, otpao točak, “sakrila” se zmija..

– (Ramuš) Haradinaj je moj prijatelj i ako je on rekao da nemamo pravo da se obratimo kosovskim institucijama sa ovakvim zahtevom, onda je to u redu. Mi imamo pravo da na opštinskim organima pokrenemo svaku inicijativu kojom ćemo doći do ispunjenja našeg zahteva. Mi imamo pravo da peticiju dostavimo skupstini i videćete da će ona biti usvojena – rekao je Bahtiri.

On je uveren da će Mitrovica ponovo biti jedinstven grad.

NOŽ U LEĐA SRBIJI: Ova evropska država PONOVO PRIZNALA KOSOVO!

Prema njegovom mišljenju i Srbi iz sevenog dela grada to takođe jedva čekaju, te da se nada i da će i oni potpisati peticiju.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)