POLUDELI OD BESA! HRVATSKI VETERANI U NEVERICI: Evo zašto traže hitnu smenu Aleksandra Stankovića sa HRT! (INFO)

direktor

(Foto: YT Printscreen)

Udruženje veterana hrvatskih gardijskih jedinica (ZUV HGP) optužilo je Aleksandra Stankovića za ‘povredu novinarskog kodeksa i Deklaracije o Domovinskom ratu’.

Smatraju da se Stanković u emisiji ‘Nedeljom u 2’ ‘ogrešio i ponizio ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu’.

[adsenseyu5]

Takođe traže i da se Stankovića skloni s mesta voditelja Nedeljom u 2 te da bude suspendovan.

“Podstaknuti emisijom emitovanoj u nedelju 19. novembra na HRT 1, kao jednoj od glavnih braniteljskih udruženja u RH, smatramo da je naša dužnost da reagujemo po tom pitanju.

OTAC MI JE UZEO GOTOVO SVE: Blagoslov da se zabavlja sa prvim dečkom Jelena je morala dobro da plati

Voditelj Aleksandar Stanković ogrešio se i ponizio, ne samo o novinarski kodeks već i Deklaraciju o Domovinskom ratu, kao i vrlo jasnu oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja jasno apostrofira ko je agresor.

Gost emisije bio je Predrag Mišić Peđa. Srbin koji je branio Vukovar prisetio se ratnih dana, komentarisao aktualne događaje i status hrvatskih veterana u društvu, te u nekoliko navrata negirao Stankovićevu upornu i skandaloznu tezu da se u Hrvatskoj vodio građanski rat.

[adsenseyu1]

Član 2. Deklaracije o Domovinskom ratu sasvim je jasan. “Republika Hrvatska vodila je pravedan i legitiman, odbrambeni i oslobodilački, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoju teritoriju od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica”.

HOROSKOP ZA SUTRA (21. novembar 2017): Lava čeka ljubav, Ovan snažan, Strelac preteruje (ASTROLOGIJA)

Zbor udruženja veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, zatražio je od Ministarstva uprave da se reaguje po pitanju zašto je dozvoljeno da se ruše vrednosti Hrvatske, Deklaracije o Domovinskom ratu i Domovinskog rata na nacionalnoj televiziji koju plaćaju hrvatski građani, među kojima i veliki broj hrvatskih veterana.

[adsenseyu5]

Takođe, zbog javnog pokušaja da se lažnom manipulacijom gledaoci dovedu u zabludu , zbog širenja neistina o Hrvatskom odbrambenom Domovinskom ratu, kojeg dotični voditelj javno naziva građanskim, smatramo da bi bilo primereno smeniti ga s mesta TV voditelja emisije „Nedeljom u 2“ i suspendovati s Nacionalne televizije’,

PO NJEGOVOJ ZAMISLI OVAKO BI IZGLEDAO REGION: Tokom intervjua za nemačku medijsku kuću Dodik PREKROJIO MAPU BALKANA (VIDEO)

Ovo je saopštenje koje potpisuje predsednik ZUV HGP-a Miljenko Kolobarić.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Kurir.rs/Izvor: vecernji.hr) 

[adsenseyu2]