POLICIJSKI ČAS ZA VASKRS: U kućama tri dana BEZ PREKIDA?!

korona

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Građani u celoj Srbiji neće izlaziti iz svojih domova punih 60 sati – od petka u 17 sati do ponedeljka u pet ujutru, jer stupa na snagu produžen policijski čas koji je krizni štab Vlade juče usvojio.

Zasad nije u planu da se Beograd i Niš posebno izoluju, što je bila jedna od ranijih ideja, ali se svakodnevno prati situacija i odmah će se reagovati, kažu izvori iz vrha vlasti.

Isto pravilo će važiti i za sledeći vikend, što bi značilo da će za oba Vaskrsa, i katolički, koji je sada u nedelju, i pravoslavni, koji je sledeće nedelje, ljudi biti u svojim kućama.

Podsetimo, od juče je na snazi odluka po kojoj se ukida mera izolacije i lečenja lakših slučajeva zaraženih koronom kod kuće, a umesto toga – oni će biti hospitalizovani u privremenim bolnicama.

PUSTOŠENJE RAFOVA: Ogromne gužve od rane zore u prodavnicama pred vikend policijski čas

Razlog za tu odluku je, kako je objasnio član Kriznog štaba vlade Predrag Kon, što se u slučaju izolacije u kući infekcija širi na članove porodice.

– Improvizovane bolnice napravljene su upravo zato da bi zaštitile od širenja infekcije, a ne toliko za lečenje – objasnili su epidemiolozi

U Republici Srbiji je do 15 časova 8. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.666 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 1.135 osoba od kojih je 219 pozitivno.

Hospitalizovano je 1.705  pacijenata. Na respiratoru je ukupno 112 pacijenata. Do 15 časova u Republici Srbiji testirana je ukupno 10.761 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

DONETE NOVE MERE ZA SRBIJU: Ana Brnabić se uključila UŽIVO i najavila PROMENE

Na žalost, u poslednja 24 časa imamo i 4 (četiri) smrtna slučaja, odnosno ukupno 65.  Preminule su četiri osobe  muškog pola.  Prosek njihovih godina je 62 i oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih pridruženih bolesti koje su doprinele neželjenom ishodu.

 

(Dnevne.rs/Kurir)