POLICIJA OBAVEŠTAVA GRADJANE: Nema kažnjavanja zbog “šoferke” (INFO)

staklo

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Lažne vesti sa društvenih mreža zabrinule vozače. Pančevačka policija kaže da svima gleda kroz prste

NA društvenim mrežama odjeknula je vest da pančevačka saobraćajna policija kažnjava vozače zbog toga što voze sa oštećenim šoferšajbnama! Policajci tvrde da ovo nije istina.

[adsenseyu6] —Čuvajte se policije u Pančevu, naplaćuju 20.000 dinara zbog oštećenih “šoferki” – napisala je na svom fejsbuk-profilu jedna Pančevka i uzbudila sve korisnike ove društvene mreže iz Pančeva.

Budući da nije ostala usamljena, odnosno da je sličnih komentara bilo mnogo, usledile su lične ispovesti o šteti koju je izazvao grad, gužvama u “glas servisima”.

I ja sam čuo od jednog prijatelja da se ovo dogodilo, ali zaista sumnjam u istinitost informacije – kaže jedan Pančevac.

Zakonom propisana kazna za oštećenja na prednjem staklu automobila je 5.000 dinara. Pre će biti da je neko želeo da iskoristi situaciju i “na kvarno” isprazni džepove lakovernih građana.

Da je učestvovanje u saobraćaju sa polomljenom šoferšajbnom prekršaj, potvrđuju iz PU Pančevo.

Ali, tvrde da niko od policajaca sa njihove teritorije nije dobio nalog da izađe na ulice i kažnjava građane!

– Svi znamo da je grad, koji je padao u ponedeljak, napravio veliku štetu na automobilima i bilo bi neljudski s naše strane da građanima pišemo kazne – navode iz PU Pančevo.

Svakome gledamo kroz prste. Policija na teritoriji Pančeva to sigurno nije radila, a ako je neko dobio kaznu u Beogradu, to nije do nas!

Svako kome je juče i prekjuče u ovom gradu napisana kazna zbog oštećenja na prednjem staklu vozila, i ima priznanicu koju mu je dao saobraćajac koji mu je kaznu i uručio, može slobodno da dođe i da se žali, i traži povraćaj novca.

“GLAS SERVISI” PUNI

IAKO je stakala za zamenu u “glas servisima” širom Pančeva bilo, nije bilo vremena za njihovu ugradnju. Radnici u njima padali su s nogu od posla, a građani satima čekali u redovima kako bi sanirali šetu. Ni juče situacija nije bila bolja, mada je bilo manje gužve. Inače, ugradnja novih šoferšajbni košta od 75 do 100 evra.

(Dnevne.rs /Izvor: S. B. M. , Novosti)

[adsenseyu1]