POLICAJCI U ŠAPCU POHAPSILI SVOJE ŠEFOVE: Evo ko je načelnik Slaviša Spasojević koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja (FOTO)

znacka

Foto: printskrin

Načelnik Slaviša Spasojević i trojica saradnika sumnjiče se za zloupotrebu položaja, kolege godinama ukazivale na mahinacije

ŠABAC – Slaviša Spasojević (43), načelnik Policijske uprave u Šapcu, i trojica njegovih najbližih saradnika, Vlatko Milović (51), Ranko Živanović (52) i Zoran Marković (43), uhapšeni su juče zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prikrivanjem nekoliko krivičnih dela koje je počinio policajac.

Kako saznajemo, lisice na ruke čelnicima šabačke policije stavljene su jer nisu procesuirali juče uhapšenog Živanovića, koji je maloletniku naneo teške povrede.

 

[adsenseyu4]

Ozvučene kancelarije

Slaviša Spasojević, kako naš izvor otkriva, uhapšen je na putu do posla, a ostali na svojim radnim mestima. Pripreme i zeleno svetlo za samu akciju držani su u najvećoj tajnosti i daleko od Šapčana, a u akciji su učestvovali i pripadnici Sektora unutrašnje kontrole i BIA.

– Tokom istrage u koju je bio uključen mali broj ljudi pribavljeno je mnogo materijalnih dokaza. Transkripti razgovora snimljeni su na 40 diskova, a uređaji sa prisluškivanje bili su postavljeni i u kancelarijama koje uhapšeni policijski funkcioneri koriste – otkriva sagovornik Kurira upućen u istragu.

Uhapšen… Slaviša Spasojević /Foto: Kurir

Uhapšen… Slaviša Spasojević

U zgradi PU Šabac juče ništa nije ukazivalo na hapšenje gotovo svih čelnika policije.
– Pad Spasojevića, koji je na tom mestu već 12 godina, i njegovih saradnika očekivao se već duže vreme. Više puta smo slali dopise MUP u kojima smo ukazivali na zloupotrebe. Tražili smo smenu, jer je malverzacijama ukaljao ugled šabačke policije – kaže jedan od kolega.

Za sada, oni se sumnjiče da su od decembra 2016. do februara 2017. prikrili da je u krivičnom delu teške povrede učestvovao policajac.

 

[adsenseyu1]

Ometali postupak

– Sumnja se da su sa umišljajem preduzeli nekoliko mera i radnji kako bi prikrili krivičnu odgovornost policajca. Isti policajac bio je osumnjičen i za zlostavljanje i mučenje i nezakonito hapšenje maloletnika 2015 – saopštio je MUP.

Kada su saznali da je Sektor unutrašnje kontrole preduzeo mere protiv njihovog kolege Ranka Živanovića, pokušali su, kako se sumnja, da ometaju postupak dokazivanja tako što su davali instrukcije kako da se podmite svedoci da svedoče u korist policajca.

Načelniku PU Šabac takođe se na teret stavlja i da je počinio krivično delo trgovine uticajem i da je u nekoliko navrata, koristeći svoj službeni položaj urgirao kod kolega da ne pišu prekršajne prijave osobama koje nisu poštovale saobraćajne propise.

 

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir)