POLICAJCI, RONIOCI, ZATVARANJE ULICA: Evo kako će izgledati Beograd tokom posete Bakira Izetbegovića

pilicajac

Foto: Ilustracija /Dnevne.rs

Za bezbednost članova Predsedništva BiH koji će u sredu biti u poseti Srbiji brinuće 1.000 policajaca u uniformi i civilu, saznaje “Blic”.

Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić i Dragan Čović dolaze na poziv srpskog premijera Aleksandra Vučića, nakon što je brutalno napadnut 11. jula u Srebrenici. Sastanak će najverovatnije biti održan u Karađorđevu.

[adsenseyu1]

Kako saznajemo, očekuje se da će danas u Beograd zarad priprema stići i pripadnici bosanske Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji će imati sastanak sa pripadnicima MUP-a i BIA. Nakon tog sastanka biće razrađena i trasa kretanja gostiju iz Sarajeva.

– Duž trase kojom bude išla kolona automobila, biće zatvarane i otvarane ulice shodno njihovom kretanju, a svuda će biti postavljene i saobraćajne patrole. Automobil sa delegacijom Predsedništva BiH pratiće i tri vozila sa najiskusnijim pripadnicima Uprave za obezbeđenje važnih ličnosti. Okolina Karađorđeva biće praktično pod opsadom, a čak će Dunavom patrolirati rečna policija i ronioci Žandarmerije – kaže naš izvor.

[adsenseyu1]

– Oni će od trenutka ulaska do trenutka izlaska iz Srbije biti apsolutno bezbedni i neće im faliti dlaka sa glave. Obaveza policije je da im garantuje sigurnost i uveren sam da u Srbiji neće doživeti ništa slično onome što se dogodilo premijeru Vučiću u Potočarima – kaže Stefanović za “Blic”.Ministar policije Nebojša Stefanović juče nije želeo da komentariše naša saznanja o konkretnim merama obezbeđenja.

Neće im faliti dlaka s glave: Dragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović

Podsetimo, Aleksandar Vučić je na komemoraciji srebreničkim žrtvama napadnut, a u istrazi koju vodi Tužilaštvo BiH zasad još niko nije uhapšen.

(Blic)

4 Comments on "POLICAJCI, RONIOCI, ZATVARANJE ULICA: Evo kako će izgledati Beograd tokom posete Bakira Izetbegovića"

  1. Aleksandar Sani Gracanin | 20. July 2015. at 15:31 |

    Mislim da oni kad dođu u Srbiju neće uopšte izazvati nikakve reakcije u javnosti jer su toliko nebitni likovi da bi se civilizovan narod bavio s’njima!!!

  2. Ucinite nam uslugu,ostavite ga tamo, ukazitemu gostoprimstvo i udomite ga tamo
    negdje na Adi’ciganliji ,jer mu je djed porijeklom sa beograskog pasaluka…!

Comments are closed.