POKRENUTA KAMPANJA: Otkrivamo film koji će Srbija poslati svim članicama UNESKA! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

paljenje

Foto: Aleksandar Stojanović, Youtube/RTV Panonija

Ova kampanja je namenjena stranim medijima u zemljama koje će glasati povodom inicijative za prijem Kosova u UNESCO

Na zvaničnom Jutjub kanalu predsednika Srbije Tomislava Nikolića objavljen je film o uništavanju srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji. Objavljivanjem ovog filma pokrenuta je kampanja#NoKosovoUnesco.

– Ova kampanja je namenjena stranim medijima u zemljama koje će glasati povodom inicijative za prijem Kosova u UNESCO – kažu u predsedništvu.

U opisu video snimka stoji: “Četiri bisera svetske baštine: Manastir Dečani, Pećka patrijaršija, Gračanica i crkva Bogorodica Ljevišla i dalje su na listi UNESKO i nalaze se u opasnosti. Oni koji traže prijem u UNESKO, upravo su oni koji su iz izložili opasnosti”.

[adsenseyu5]

Predsednik Nikolić nedavno je održao sastanak sa ambasadorima u Beogradu povodom predloga Albanije da Kosovo postane član Uneska i tada je takođe prikazan film o uništavanju srpske kulturne baštine.

Nikolić je tada ambasadorima podelio knjigu “Hrišćanska baština na Kosovu i Metohiji – istorijska i duhovna postojbina srpskog naroda”. On je po knjigu preko ambasadora poklonio i šefovima njihovih država i međunarodnih organizacija.

Foto: Tanjug/Boki

I direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je najavio da će narednih meseci okupiti dobrovoljce, volontere koji će na internetu širiti istinu o srpskom nasleđu i duhovnosti na KiM.

[adsenseyu1]

Izvršni savet Uneska doneo odluku da predloži prijem Kosova u tu organizaciju Generalnoj konferenciji, koja će biti održana u novembru.

Pogledajte film o staradanju Srba i srpske baštine.

(B92)