“Pogrešili ste pravac za Uskrs, vratite se u svoja sela” Hrvati likuju nakon iživljavanja granične policije

Hrvatska

Foto: Twitter/@ebojsa, Facebook/index.hr

Posle skoro četiri sata čekanja na graničnom prelazu Batrovci – Bajakovo, hrvatska policija je najzad pustila srpske autobuse da pređu granicu s Hrvatskom. Kako su preneli mediji, oni su bez ikakvog objašnjenja satima držali više od 20 turističkih autobusa, a sudeći prema komentarima na hrvatskim portalima, granična policija je “najzad uradila nešto pametno”, dok su “srpski turisti to i zaslužili”.

Tek jedan dan nakon što je u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj poginulo četvoro državljana Srbije, što je dovelo do velike polemike na lokalnim portalima i jezivih komentara, podsećanja na mržnju i ratove ’90-ih, mnogi su iskoristili i situaciju koja se protekle noći dešavala na graničnom prelazu, da kažu svoje pravo mišljenje o Srbima.

Pored komentara da to nije u redu, kao i da će i njih stići ista “kazna” kada, na primer, budu prelazili granicu sa Slovenijom i da je čekanje na granicama normalna stvar, više je bilo onih koji govore da su Srbi to zaslužili, kao i da treba dići ogradu.

ALEKSANDAR VUČIĆ O NAPADIMA NA NJEGOVU PORODICU: Srbiji je jasno ko se obogatio na grbači naroda i ko je taj koji radi protiv naroda!

– Konačno nešto pametno od granične policije. Kako nas volite i kako pišete o nama tako vam mi vraćamo. Što ne idete preko Mađarske, Austrije ili Slovenije pa vam pravo budi. Da je meni vlast, ja bih ko Mađari digao ograde i žicu i ne primam nikog ko je izvan EU. Moramo štititi granice u EU – napisao je jedan čitalac.

Foto: Facebook/index.hr

Drugi je istakao kako treba slediti primer američkog predsednika Donalda Trampa.

– Treba napraviti zid kao Tramp prema Meksiku. Ništa dobra iz Srbije ne stiže osim poneki Hrvat – istakao je drugi čitalac.Bilo je i onih koji su čestitali policiji, ali i oni koji su spomenili Kosovo.

– Nije ovo KOSOVO da možete ulaziti kako HOĆETE – napisao je čitalac.

Kako su u autobusima uglavnom bili putnici koji putuju u Italiju za uskršnje praznike, i na to su čitaoci imali komentar.

– Pogrešili pravac. Za Uskrs Srbi bi trebali putovati ka Rusiji a ne prema zapadu – aludirajući da naša zemlja još uvek nije članica EU.

Foto: Facebook/index.hr

Bilo je i onih koji su istakli kako je čekanje na granicama normalna stvar.

Pred Vaskrs Crnogorci srušili kuću u kojoj se rodio srpski patrijarh Varnava Rosić!

– Braćo Srbi, i mi kad ulazimo u Sloveniju izlazimo iz buseva i pokazujemo lične… Tako da se navikinite i poštujte to il ostanite u svojim selima od kud ste došli – savetovao je drugi čitalac.

Mediji su sinoć preneli da je policija zabranila putnicima da stoje pored autobusa i pretila im kaznom od 5.000 kuna, što je oko 670 evra.

Na društvenim mrežama osvanule su fotografije besnih putnika, čiji je utisak bio da hrvatska policija to radi namerno.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)